A Ferencvárosi Torna Club Hivatalos Utánpótlás Együttműködő csapata lett a Pénzügyőr SE

Ha együtt dobban a (zöld-fehér) szív

A Svábhegy FC és a Kőbányért Egyesülettel létrejött szerződéseket követően, még a nyár beköszönte előtt, a Ferencvárosi Torna Club Hivatalos Utánpótlás Együttműködő csapata lett a Pénzügyőr SE.

Az együttműködés komoly múltra és jelenre épül, hiszen a ’80-as, ’90-es években számos fiatal ferencvárosi labdarúgó érkezett a Pénzügyőr SE-hez és nemcsak visszaút volt, hanem volt felfelé áramlás is. A hagyományra építő megállapodás egyfelől hasonló utat kíván bejárni, másfelől a PSE kézilabdában rendkívül sikeres partnerkapcsolatot lehet másolni, harmadrészről kiváló alternatíva az utánpótlás korosztályokban az akadémiai munka megismerésére, az ott alkalmazott képzési módszerek átvételére. A cél egyértelmű, olyan utánpótlás építése, amely tehetségeket ad az akadémiai szintre, illetve az onnan érkezők számára is alternatíva a továbbfolytatásra.

A Fradi szív mint az odaadás, a küzdelem, a CSAPAT és a megalkuvás nélküli győzni akarás jelképévé vált az elmúlt évtizedekben, bízunk benne, hogy a közös munka során a pasaréti/kőbányai/angyalföldi zöld-fehér Pénzügy játékosok/edzők is megtanulják ezt, mellyel pár éven belül saját utánpótlásra –és hagyományokra- épülő NB-s csapataink lehetnek.