Beszámoló a labdarúgó szakosztály 2019. áprilisi eredményeiről

Tisztelt Elnökség!

Scodnik Balázs a Pénzügyőr SE labdarúgó szakosztály vezetője, az alábbiakban tisztelettel tájékoztatom a Pénzügyőr SE Elnökségét a 2019. április eredményekről és az általános helyzetről.

Áprilisban nagyüzemben zajlanak a bajnoki mérkőzések, rendszeresek a Bozsik tornák. A hónap mindennapos munkáról, a teljes üzemszerű működésről szólt, mindamellett hogy számos csapatunk a korábbi hónaphoz képest előrelépett akár játékban, akár konkrét helyezésben.

Az egyes csapataink korosztályaink részletes eredményei:

Utánpótlás:

 • U7/U9/U11/U13

A Bozsik tornákon továbbra is nagy létszámban és kiválóan szerepelnek a csapataink. Több alkalommal is előfordult, hogy a résztvevő kb. 12 csapatból 3 is a Pénzügyőr SE révén volt jelen. Ezzel továbbra is sikerül a minőéget és a mennyiséget ötvöznünk, egy-egy tornán a lebonyolítás révén, 1 óra alatt akár 5 db Pénzügyőr-Pénzügyőr meccset is lehet nézni. A korosztály legnagyobb kihívása a következő időszakra, hogy az elmúlt évek sikereinek egyik kovácsa dr. Molnár Krisztián családi ok miatt június közepén búcsút int Budapestnek és a PSE-nek is, pótlása nem lesz könnyű feladat.

 • U14/U15 (MLSZ II. osztály Budapest)

A két korosztály nehézségeiről az előző havi beszámolóban már esett szó, így önmagában már az is sikerként könyvelhető el, hogy a helyzet stabil, minden mérkőzésen legalább 11 labdarúgóval tudtunk kiállni.

Az U14-es csapatunk szárnyalt áprilisban, 2 mérkőzést is megnyert, így a 16. helyről egészen a 12. helyre lépett előre. A számszerű eredmények mellett, a legfontosabb, hogy a szakmai területen és a más csapatokkal történő együttműködésben is történt előrelépés.

Az U15-ben az áprilisi 3 db nagyarányú, sokgólos győzelem mellett, sajnos egy rangadó elvesztése is párosult, így az 5. helyen várjuk a bajnokság hajráját, bravúr lenne az előrelépés. A következő szezonra előretekintve, kiemelt feladat, hogy a csapatban található tehetségeket megfelelően gondozzuk tovább, ebben segítségünkre lesz, hogy az edzői feladatokat ellátó Balog Zsolt új munkaidő beosztása nagyobb mértékben fogja segíteni az edzések, egyéni képzések megtartását.

Mindkét korosztálynak segítheti az előrelépést, hogy a Kispest SE felvette velünk a kapcsolatot, az U15-ös csapatból kiöregedő játékosok további sportolásának biztosítása kapcsán.

 • U16 (BLSZ U17)

Hektikus hónapon vagyunk túl, bravúros mérkőzések és kevésbé sikeresen megvívott találkozók váltották egymást. A csapat összetétel nyilván befolyásolja a mérkőzéseket, mivel önálló teljes kerettel nem rendelkezik az alakulat, így az MLSZU17-ben kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosok és az alapkeret együttesen adja ki az aktuális 11-et. Nyáron a csapat sorsa biztosan új irányt vesz, mivel akár U16-ben, akár U17-ben a jelenlegi U15-tel együtt kerül kialakításra a keret.

 • U17/U19 (MLSZ III. osztály Heves megye)

Az U17-es együttes áprilisban valamennyi mérkőzését megnyerte, ezzel továbbra is az első számú várományosa a bajnoki címnek. A csapatra a bajnokság esetleges megnyerésével egy júniusi kaland várhat, egy igazi erőfelmérő, amikor is a többi megyei (inkább régiós) bajnokkal kieséses rendszerben küzdhetnek meg a magasabb osztályba lépésért. Emellett az előző időszakhoz hasonlóan a felnőtt második csapat mérkőzésein és az NB3-as csapat edzésein is részt vesznek a labdarúgók.

Az U19 esetében 2 győzelem, valamint 2 rangadón egy döntetlen egy vereség az április mérleg, az 5. helyen várjuk a szezon utolsó 4 meccsét, az előrelépéshez szerencse is kelleni fog. Májusban számukra véget ér a bajnokság, azonban ismerve az előző évek gyakorlatát valószínűleg júniusban is lesznek edzések még. Az U19-re is igaz, ami az eggyel fiatalabb korosztályra vagyis a felnőttek mérkőzésein és az edzéseken is jelen vannak a csapat játékosai.

Május hónapban már célszerű lenne meghatározni a jövőképet, illetve a versenyeztetés formáját, de azt továbbra is befolyásolja az U17-es csapat bajnoki szereplése.

Felnőtt:

 • Második csapat (BLSZ II. osztály)

Az alakulat szépen halad egy érem megszerzése felé, mindezt úgy, hogy tavasszal továbbra is veretlen a csapat (az utolsó mérkőzésen az osztály bajnoka, az NB3-ba vágyó BVSC ellen játszottak döntetlent). A csekély számú saját játékos számára kihívás az edzések tartása, de azért ahogy a fotoszintézis egyre erősebb tavasszal, úgy a játékosok is egyre nagyobb lét- és esetszámban edzenek.

 • NB3-as együttes (NB3 Nyugati csoport)

Az áprilisi két győzelem és a második helyezett elleni hazai döntetlen révén versenyhelyzetbe került a csapat, az utolsó 5 fordulónak úgy vágunk neki, hogy 5 csapattal is azonos pontszámunk van és a 11. helyezett is csupán 1 pontra van tőlünk. Az 5 db „BL döntő” tekintetében a sorsolásunk kedvezőnek mondható, így ha hozzuk a tavasszal mutatott formát, akkor az NB3-as tagságot a pályán meghosszabbítjuk.

Női, Öregfiúk és Old Boys

 • Női csapat (Pest megyei ¾ pályás bajnokság Felsőház)

Áprilisban sajnos sem helyezésben, sem pedig pontszámban nem tudtunk előrelépni, azonban egyre többen sportolnak a csapatban, ami a jövő építés szempontjából fontos, de reméljük, hogy edzésmunkának pontokban is mérhető teljesülése lesz májusban.

 • Öregfiúk és Old Boys (BLSZ I. Osztály)

A tabellára nézve komoly kihívás előtt áll mindkét csapat. Az április felemásan sikerült, az Öregfiúk néhány váratlan eredménnyel rukkolt ki és a 3 lejátszott meccsen 1 pontot szerzett, az Old Boys papírforma eredményeket játszott, 1 győzelemmel és 2 vereséggel. Az Öregfiúk van nehezebb helyzetben, mivel nagymúltú csapatok elleni kell pontokat szerezni, a sorsunk a saját kezünkben van, de visszafelé is kell tekintgetnünk. Az Old Boysnak könnyebb az útja, a még lejátszandó 4 meccs mindegyikén valós győzelmi esélyekkel lépünk a zöld gyepre, így akár a középmezőny alja is elérhető.

Áprilisban teljesült kiemelt feladatok:

 • NB3-as licensz kérelem benyújtása, státusz: a licensz kérelmet megkaptuk
 • TAO pályázat benyújtása, státusz: határidőben, hibátlan kitöltéssel beadva
 • Nyári gyermek táborok kiírása, státusz: weblapon megjelenítve, NAV-on belül hirdetményként elküldve

Májusi feladatok:

 • Pályakiadások további menedzselése, határidő: folyamatos
 • Edzői értekezlet megtartása, időpont: május 6. 17:00 óra
 • Elszámolások, jelenléti ívek, valamint az ezekhez tartozó mellékletek meglétének biztosítása, határidő: folyamatos
 • Kőér utcai edzői helyiség felújításának befejezése, módosított határidő: május 20.
 • A pályázat keretében felújított öltözők garanciális hibajavításainak felügyelete, határidő: MLSZ egyeztetés szerint
 • Edzések megtartása, adminisztrációs feladatok ellátása, napi működés és feltételek biztosítása, határidő: folyamatos
 • Mezek, melegítők, sportruházat feliratozását követő kiosztása, határidő: az elkészülést követően 10 napon belül

Májusi kiemelt mérkőzések/események:

2019. május 4. 10:00 Kőér utca, MLSZ U17-es mérkőzés Pénzügyőr SE – Ceglédi VSE (győzelem esetén matematikailag is bajnok a csapat)

2019. május 5. 17:00 Budapest, NB3-as mérkőzés Csepel FC – Pénzügyőr SE

2019. május 7. 18:30 Pasarét, Öregfiúk I. osztály Pénzügyőr SE – MTK

2019. május 9. 19:30 Pasarét, Old Boys mérkőzés Pénzügyőr SE – Vecsés FC

2019. május 12. 9:00-14:00 Budapest Bozsik torna U11-U13

2019. május 12. 17:00 Pasarét, NB3-as mérkőzés Pénzügyőr SE- BKV Előre

2019. május 13. 19:30 Budapest, Öregfiúk I. osztály FTC Zrt.- Pénzügyőr SE

2019. május 18. 10:00 Budapest, MLSZU14-es mérkőzés Csepel FC -Pénzügyőr SE

2019. május 18. 12:00 Kőér utca, MLSZ U19-es mérkőzés Pénzügyőr SE – Mezőkövesd Zsóry FC „B”

2019. május 19. 9:30-13:00 Budapest Bozsik torna U7-U9

2019. május 19.16:45 Kőér utca BLSZ U17-es mérkőzés Pénzügyőr SE–Air Energy FC

2019. május 19. 17:30 Andráshida NB3-as mérkőzés TARR Andráshida–Pénzügyőr SE

2019. május 21. 18:30 Pasarét Öregfiúk I. osztály Pénzügyőr SE – Újpest FC

2019. május 22. 15:00 Kőér utca MLSZ U15-ös mérkőzés Pénzügyőr SE – Újbuda FC

2019, május 26. 15:00 Budapest BLSZII-es mérkőzés Szent Pál Akadémia – Pénzügyőr SE

2019. május 26. 17:30 Pasarét, NB3-as mérkőzés Pénzügyőr SE – Ménfőcsanak ESK

Be the first to comment

Leave a Reply