Közlemény a sportrendezvények látogatásával kapcsolatban

Kedves Sportolóink, Szurkolóink, Szülők!

Tisztelettel tájékoztatunk mindenkit, hogy tegnap kihirdetésre került a 194/2021. (IV.26.) Korm. rendelet, ami többek között a sportrendezvények látogatásával kapcsolatban is meghatároz néhány dolgot (igaz még további szabályozók is születhetnek). A jogi szöveg egy kicsit összetett, ezért az alábbiakban összegeztük az abban foglaltakat, illetve tettünk javaslatot. Összegezve:

• 4M elsőkörös oltást utáni naptól van a felmentés, látogathatóak a sportrendezvények a megfelelő feltételek fennállása esetén,

• Aki koronavírus ellen védett az jöhet és hozhat magával 1 fő 18 év alatti személyt,

• A maszkviselés nem kötelező, ha szervezőként van jelen és nem tudja igazolni, hogy védett, akkor kötelező

• Koronavírus ellen nem védett személy, nem jöhet be, ha csak nem szervező, de akkor maszkot kell viselnie.

• A sportrendezvényekre további kormányrendelet, ne adj isten MLSZ határozat is születhet….Konkrétan:

• Aki a gyermekét hozza edzésre/mérkőzésre és a sporttelep területére szeretne belépni vagy csak egyszerűen kilátogatni szeretne egy edzésre, annak igazolnia kell a védettséget,

• A klub erősen javasolja a maszkviselést és kéri a szociális távolságtartást, a sportrendezvények, edzések ideje alatt, a sporttelepen belül (és azon kívül is),

• Aki „kártyával” nem védett, az maszkviseléssel sem jöhet be, csak ha edzőnk, játékosunk, önkéntesünk (szakosztályvezetői grassroots önkéntes igazolással).Vigyázzunk továbbra is egymásra, szeretteinkre!

üdvözlettel:

Scodnik Balázs Pénzügyőr SE labdarúgás szakosztályvezető