NB3-as helyzetkép két fordulóval a bajnokság vége előtt (Nyugati csoport)

A kép a Sárvár FC – Pénzügyőr SE 0-1 mérkőzésen készült

Az élcsoportban nem sok izgalom maradt. Már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy az Ajka a bajnok, és az is, hogy az Érd lett a második. Egyedül a 3. hely sorsa kérdéses még.

A tabella alját nézegetve viszont annál izgalmasabb a helyzet. Két fordulóval a vége előtt még 8 csapat: (Pápa, Tintahalak, Dunaharaszti, Csepel, MOL Vidi II., Pénzügyőr, Sárvár, Andráshida) tűnik a kiesés által veszélyeztetve.

Nem mennék bele nagy matematikai mutatványokba, de úgy gondolom, hogy a Pápa együttesét nyugodtan ki is vehetjük a sorból, hiszen a mögötte lévő együttesek közül van egy pár, amelyik egymás ellen játszik, és magas pontszáma miatt legrosszabb 13. sem lehet már.

Kezdjük hát a Tintahalakkal. A Halak egy nagyon jó őszi szezon után csak nehezen szedegetik össze a bennmaradáshoz még szükséges pontmennyiséget, de szinte már révbe értek. Irtózatos balszerencsének kellene történnie, hogy innen kiessenek. Ha számításaim nem csalnak, akkor a biztos bennmaradáshoz azért nem ártana még egyetlenegy pontocskát begyűjteniük a hátralévő: Dunaharaszti (otthon), MOL Vidi II. (idegenből) találkozókból.

Folytassuk a sort a Dunaharasztival, amelynek esetében már jóval veszélyesebb a helyzet. Ahogy azt már az előbb írtuk, ezen a hétvégén idegenben játszanak majd a Tintahalak ellen, majd az Ajkát fogadják. Kettő, de inkább három pont elegendőnek tűnik ahhoz, hogy hátradőljenek.

A Csepelnek viszont már elképzelhető, hogy 3 pontnál többre lesz szüksége. Vasárnap Nagykanizsáról legalább 1 pontot el kell hozni és 1 hét múlva győztesen kell kijönnie a Sárvár elleni kiesési rangadóból. Úgy vélem, hogy a 4 pont tuti bennmaradást érhet, de valószínű, hogy 3 is elég.

Három 28 pontos csapat következik a sorban: Az ő esetükben 6 pont kellene a 100 százalékos bennmaradáshoz, de nagy valószínűséggel amelyik közülük 4 pontot szerez, az is nagy eséllyel megtarthatja NB3-as helyét.

A MOL Vidi Komáromba látogat ezen a hétvégén, majd jövő vasárnap a Tintahalakat fogadja.

A Pénzügyőr a Ménfőcsanakot fogadja, majd a III. Kerületben lesz jelenése.

A Sárvár az Érdet fogadja, majd Csepelen játszik hatpontos meccset.

A legnehezebb helyzetben az Andráshida van. Úgy vélem, hogy a hidaiaknak mindkét hátralévő meccsüket meg kellene nyerniük. Ha csupán 3-4 pontot szereznek, akkor már bajba kerülhetnek. Vasárnap a Puskás otthonában vizitálnak, majd az utolsó fordulóban a Pápa látogat el hozzájuk.

Be the first to comment

Leave a Reply