A Honvéd, az MTK és a Fradi után a Pénzügyőrrel is sikeres lenne Deésy Márk

A trendteremtő rövid interjúk sorában, a Honvéd, az MTK és a Ferencváros utánpótlásában nevelkedő, ám felnőtt pályafutását a Pénzügyőr SE-nél indító, tehetséges fiatal középpályásunkat, Deésy Márkot kérdeztük

Az interjút készítette: Mészáros Dániel


Milyen érzés volt a nevelőegyesületed ellen pályára lépni az idei kupakiírásban, ami végül 1-1-es döntetlennel végződött, és alacsonyabb osztályú csapatként a Budai FC jutott tovább?

Szerintem egy játékosnak mindig különleges érzés a volt csapata ellen pályára lépni. Nálam sem volt másképp, viszont nagyon csalódott voltam a mérkőzés után, mert azon a napon sem hozzáállásunk, sem a játékunk nem volt megfelelő. A Budai FC-nek egyértelműen magasabb osztályban van a helye, évről évre fejlődnek, ami köszönhető az ottani kiváló szakmai munkának. Mai napig figyelemmel követem az eredményeiket és bízom benne, hogy elérik a kitűzött céljaikat.

 Mi az a 3 dolog amit kiemelnél a Pénzügyőr SE-vel kapcsolatban, ami a számodra a legtöbbet adta, vagy jelenti?

2019 nyarán kerültem a PSE-hez, és azóta jól érzem magam itt. Az egész egyesületnél levő hangulat nagyon családias. A társaság is kiváló, ezért könnyű volt beilleszkedni. Itt kóstoltam bele először a felnőtt labdarúgásba, ami segített a fejlődésemben, főleg azért, mert sok játéklehetőséget kapok. Az edzések kiváló körülmények között, jó hangulatban telnek, ami szerintem nagyon fontos.

Alig egy hét, és betöltöd a 20. születésnapodat, játszottál az MTK, a Honvéd, és a Ferencváros utánpótlásában (ahol többek között csapattársaid voltak a Mazzonetto ikrek, akik közül Alessio már bemutatkozhatott az FTC első csapatában is), hogy érzed, hol tartasz most a pályafutásodban, mik a terveid a jövőre nézve?

Igen, kiskoromban komolyabban, a Honvédnál kezdtem el focizni, utána a saját fejlődésem érdekében igazoltam át az MTK-hoz. Aztán 2014-ben kerültem a Ferencváros utánpótlásába, ahol két nagyon szép év után, 2016-ban történt egy vezetőség és edzőváltás, aminek én ittam meg a levét. Igazságtalannak tartottam az ottani dolgokat, ezért fél évvel később saját magam döntöttem úgy, hogy eljövök az FTC-től. Nehéz megmondani hol tartok, viszont sajnos az kijelenthető, hogy fontosabb lépéseknél a szerencse sem állt mellém. Elég, ha annyit elmesélek, hogy az U15-ös korosztályban 5 válogatott meghívott kaptam, és egyéb okok miatt csak egyszer tudtam elmenni Telkibe. Jelenleg jól érzem magam itt a PSE-nél. Motivált vagyok, szeretnék tovább fejlődni és a későbbiekben magasabb osztályban játszani, persze akkor lennék a legboldogabb, ha ezt a Pénzügyőrrel érném el.

 A sorsolás fintora, hogy az előző fordulóban a REAC ellen, az előttünk álló hétvégén pedig az első helyen tanyázó Kelen SE-vel szemben játszunk rangadót, mit gondolsz a két mérkőzésről, milyen játékot és eredményt vársz a csapattól?

Múlthéten egy nyert meccset engedtünk ki a kezeink közül a REAC otthonában, viszont az előttünk álló hétvégén tudunk javítani. A Kelen nem véletlenül áll a tabella élén, remek egyéni képességű játékosokból álló csapat és gyors, kombinatív játékot játszanak. Sajnos én 5 sárga lapom miatt nem léphetek pályára a hétvégén, de biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent meg fog tenni, hogy végre rangadót nyerjünk!
Tippem: Pénzügyőr SE – Kelen SE 2-1