A játékosok minősége megfelelő arra, hogy megnyerjük a bajnokságot. Interjú Lászka Balázs vezetőedzővel

  • Szombaton még a Gázgyár vezetőedzőjeként láthattunk. Mikor érkeztél meg a Pénzügyőrhöz?
  • Igen, valóban a hétvégén még a Gázgyár kispadján ültem. A mérkőzés után volt egy megkeresés a Pénzügyőr részéről, és miután sikerült megegyeznünk a vezetőkkel, így kedden bemutattak a csapatnak és megtartottam első edzésemet is.
  • Eddig hány edzésen vettetek részt, és milyenek a tapasztalataid?
  • Seres Zsolt segítőmmel négy edzést tudtunk tartani. A játékosok hozzáállására nem lehetett panasz. Amit szerettünk volna elvégezni, azt maradéktalanul meg tudtuk valósítani. Úgy látom, hogy a srácok is vevők erre az új módszerre, amit próbálunk meghonosítani. Talán egyetlen hiányérzetem lehet, hogy a támadószekcióból több játékos is sérüléssel bajlódik, de úgy gondolom, hogy ezt is meg fogjuk oldani.
  • Jól ismered a BLSZ I. osztály mezőnyét, milyennek látod esélyeinket a bajnoki címre?
  • Igen, a mezőnyt jól ismerem. Tudjuk, hogy lesznek nehéz mérkőzéseink a hátralévő időszakban, de a sorsunk a saját kezünkben van! A sikerességünkhez az is kell, hogy a labdarúgók befogadók legyenek arra, amit tanítunk nekik, amit szeretnénk játszatni! Folyamatosan fejlődnünk kell, és akkor elérhetjük céljainkat! A keret összetétele, a játékosok minősége megfelelő, így meg tudjuk nyerni a bajnokságot! Ehhez az kell, hogy a hátralévő meccsekre koncentráltan, megfelelő állapotban menjünk ki!
  • Négy idegenbeli mérkőzés után végre otthon, Pasaréten játszhatunk. Mit vársz a MUN SE elleni találkozótól?
  • A játékosok, és mi is nagyon várjuk, hogy hazai pályán tudjunk játszani. Remélem, hogy a fiúk nem lesznek görcsösek, és igyekeznek betartani azokat a taktikai utasításokat, amiket adtam nekik, és egy felszabadult játékkal, végig koncentráltan, az ellenfél térfelén tartva a labdát, rá tudjuk erőltetni akaratunkat a MUN SE-re, és magabiztos győzelmet tudunk aratni. A mi esetünkben, első közös meccsünkön, az a fontos hogy megszerezzük a három pontot, mert innen tudunk továbblépni a következő mérkőzésekre.