Borbély Bence megállíthatatlan a góllövésben

A 2021-es évben eddig nem volt olyan bajnoki mérkőzés, hogy amikor pályára lépett ne szerzett volna gólt, sőt négy alkalommal kettőt is. Ideszámítottuk a tavalyról pótolt Gázgyár elleni találkozót is. 21 találatával vezeti a BLSZ1 góllövőlistáját! Bizzunk benne, hogy még nagyon sok örömet fog okozni szurkolóinknak!

– Hány éves korodban kezdtél el focizni, majd melyik utánpótláscsapatokban játszottál?

– 4 éves voltam, amikor elkezdtem focizni, Bursi Gábor, illetve ifj. Bursi Gábornál. Ezután kerültem az MTK-hoz, majd a Goldball, az Újpest és a Budai FC-nél töltöttem utánpótlás éveimet.

– Mely edzőknek köszönhetsz a legtöbbet az eddigiek során?

– Nem nagyon szeretnék senkit sem kiemelni, de Bursi Gáboréktól tanultam meg a labdarúgás alapjait, illetve az MTK-ban Fülöp Lajostól is sokat tanulhattam. A Budai FC-ben szintén remek az utánpótlás és évről évre fejlődnek elsősorban Helm Tamás és Helm Andrásnak köszönhetően. Utóbbi bár soha nem volt közvetlenül az edzőm, de neki így is sokat köszönhetek. Hozzáteszem, minden egyes volt edzőmről vannak jó emlékeim. Természetesen itt a Pénzügyőrnél is jó kezekben vagyok.

– A felnőtt labdarúgásba a Budai FC-nél kostoltál bele, majd az Ikarus érintésével kicsit több mint egy évvel ezelőtt kerültél a Pénzügyőrhöz. Miért a mi csapatunkat választottad?

– Örömmel szerződtem ide, mivel a PSE egy nagyon családias csapat, jók a körülmények, illetve a hazai meccseknek Pasaréten rendkívül jó hangulata van, jó érzés itt játszani.

– Melyik poszton érzed a leginkább jól magad?

– Balszélen és jobbszélen.

– Eddig 19 bajnokin jutottál szóhoz ebben a bajnoki évben, ezek közül 15 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként, és már 21 találatnál jársz. Ezzel nemcsak a csapaton belül, hanem a BLSZ1-ben is Te vagy a legeredményesebb játékos. Hogy látod, mely dolgok azok, amelyekben még a leginkább fejlődnöd kell?

Védekezésben, támadó létem ellenére, ebben mindenképp kicsit többet kellene fejlődnöm. De a távoli lövéseket, a fejjátékomat és a szabadrúgásokat is van még hova fejleszteni. Bár a Pénzügyőr színeiben több szabadrúgásgólt is szereztem már, ettől függetlenül azt sosem lehet elégszer gyakorolni, majd fejleszteni a technikáját.

– Melyik a kedvenced a 21 gól közül, amelyeket ebben a bajnoki évben szereztél? Felelevenítenéd ezt az olvasóknak?

– Az első fordulóban szerzett 3. gólom a Vízművek ellen, na de nem azért mert azzal a góllal lett meg a mesterhármas, hanem azért mert igen nagyra és emlékezetesre sikeredett. A baloldalon kaptam egy labdát, majd jól eltoltam a védők között és a tizenhatosan kívülről kirúgtam a hosszú felsőt.

– Labdarúgóként elsősorban mely dolgok az erősségeid?

Gyorsaság, technika, cselezés. És talán mondhatom, hogy idén már a gólérzékenység is.

– A csapaton belül kivel érted leginkább meg magad?

– Itt sem szeretnék senkit se kiemelni, de talán a fiatalabb játékostársaimmal, a kicsit rutinosabb csapattársaim viszont jó tanácsokkal szoktak ellátni.

– Miként látod a Pénzügyőr helyzetét? Hogyan értékeled a csapat eddigi teljesítményét és mennyire vagy elégedett?

Elégedett az nem vagyok, mivel nem vagyunk az első helyen. Felemás érzéseim vannak, mert voltak jó meccseink is, viszont voltak igencsak rossz mérkőzéseink is. Ahhoz hogy feljussunk az NB3-ba sokat kell fejlődnünk, többet kellene vállalnunk, bátrabban, magabiztosabban játszani. Kevesebb gólt kapni és több helyzetet kialakítani, majd persze berúgni is azokat. Sokkal több kreatív, kombinatív játékot kellene alkalmaznunk a támadásépítéseinkben!

– Úgy tudom, hogy Cristiano Ronaldo a játékospéldaképed, és van egy kis hasonlóság is a kinézetetekben, de Te most a BLSZ1-ben játszol. Milyen további céljaid vannak a labdarúgásban, hogy látod, reálisan milyen szintig juthatsz el?

– Igen, ő a példaképem. Ezt csak a jövő tudhatja, megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból és majd meglátjuk mire lesz elég. Ha csak blasz 1 lesz, akkor az lesz, ha NB1 akkor NB1 lesz. Majd meglátjuk.

Szécsi József