Egy kemény és sikeres felkészülést tudhatunk magunk mögött. Interjú Grecsó Bencével

A Viharsarokból induló, a hétvégén a 24. születésnapját ünneplő Grecsó Bencét kérdeztük, aki az előző szezon előtt fogadta el a Pénzügyőr SE invitálását

Az interjút készítette: Mészáros Dániel


 
Orosházáról indult a karriered, majd a Grosics Akadémián nevelkedtél. Hogy vezetett az utad Heves megyén, és Veszprém megyén át a Pénzügyőr SE-hez? Mesélj pályafutásod eddigi főbb állomásairól!

A Grosics Akadémián eltöltött 5 évem alatt kiváló edzőkkel dolgozhattam, többek között Takács Lászlónak és Tóth Bálintnak köszönhetek sokat, utóbbi invitálásra kerültem 18 évesen az RKSK NB3-as csapatához, majd Hatvanban folytattam pályafutásom. Érdekességképpen annak a hatvani csapatnak a kapitányát szintén Tóth Máténak hívták. Rövid felsőtárkányi időszak után Balatonfüredre szerződtem ahol Veszprém megyei bajnoki címet ünnepelhettünk, de a rájátszás nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így elfogadtam a Makó FC ajánlatát, ahol inkább küzdős, mint sikeres évet teljesítettünk. Egy rövid móri kitérőt követően visszatértem a korábbi sikerek színhelyére, Balatonfüredre és a vírus által félbeszakított bajnokságban, újabb bajnoki címet gyűjtöttünk be. Munkavállalásom a Fővárosba szólított, így Tóth Gergő invitálásán keresztül kerültem a PSE-hez.

Hogy érzed magad zöld-fehérben, milyen benyomásokat szereztél a Budapest bajnoksággal kapcsolatban, és mit vársz a csapattól a tavasz folyamán?

A Budapest bajnokságban sok rutinos játékos található, több egyenlő csapat is van ezért minden héten kiélezett meccseket játszunk, ami nagy különbség vidéki bajnokságokkal szemben. Várakozásaimmal megegyező légkört tapasztaltam a csapatnál, nagyszerű szakmai stábbal és háttérrel rendelkezünk, amiből csak építkezni lehet tavasszal is, ahol szeretnénk minél több pontot szerezni és szorossá tenni az élmezőnyt.

Ahogy a bajnokságban, úgy az edzőmeccseken is sikerült betalálnod védő létedre. Hogy érezted magad a téli felkészülés során?

Véleményem szerint egy kemény és sikeres felkészülést tudhatunk magunk mögött, amik az eredményekben is megnyilvánultak. A csapat mentális erejét mutatja, hogy nincs elveszett meccs és még az utolsó percekben sem adjuk fel, ez az utolsó 2 mérkőzésen is így volt. Szerencsére egyéni teljesítményem is egyre jobb és sikerült gólokkal is hozzájárulni a csapat eredményeihez, remélem ez a jövőben is folytatódik.

Túl vagyunk két bajnokin, hogy élted meg belülről a hosszabbításban megnyert meccseket? Hétvégén a SZAC csapatát látjuk vendégül, milyen mérkőzésre számítasz, illetve milyen eredményt tippelnél?

A SZAC rendkívül zártan és keményen védekező csapat, amiből veszélyes kontrákat vezetnek. Természetes más nem is lebeghet a szemünk előtt, mint a 3 pont megszerzése. Azt hiszem az edzői stáb is örülne már egy “eseménytelenebb” mérkőzésnek.


Grecsó Bence hétvégi tippje:

17. forduló

2021. febr. 27. (szombat) 19:00

Pénzügyőr SE (3.) – 1908 SZAC Budapest (7.) 2-0

Hajrá Pénzügyőr, Hajrá PSE!