Egyértelmű cél a bajnoki cím megnyerése, illetve a visszajutás az NB3-ba (Interjú Scodnik Balázs Elnökségi taggal, Szakosztályvezetővel)

 • Előszőr is gratulálok ahhoz, hogy a Pénzügyőr SE Elnökségi tagja lettél! A tagok között többen is vannak, akik szorosan kötődnek a labdarúgáshoz. Miként hat ez a Labdarúgó Szakosztályra, illetve hogyan győzöd majd energiával? 
 • A Pénzügyőr SE elnökség összetételében valóban változás állt be, amit a PSE rendkívüli küldöttgyűlése ellenszavazat nélkül megszavazott. Molnár Tamás Elnök Úr 5 éves munkájának köszönhetően a Sportegyesület dinamikus fejlődésen ment át, azonban az elnöki munka folytatásához aktív segítség szükséges az Elnökség részéről, legyen szó a mindennapok munkájáról vagy akár stratégiai kérdésekről és persze a gazdasági stabilitás biztosításáról. A változás új személyek bevonását jelenti, amivel a NAV és a PSE közötti együttműködés, az Egyesület gazdasági helyzete, a napi zavartalan működés stb. terén előrelépést vár mindenki.  Az új elnökségből többen is köthetők a labdarúgáshoz, a NAV-hoz, valamint jelentős gazdasági szereplők, sikeres cégtulajdonosok is csatlakoztak. A felkérés igen megtisztelő volt és hiszem, hogy az új elnökséggel szemben megfogalmazott elvárásokat nekem is sikerül teljesítenem. A labdarúgás számára ebből mindenképpen előny, hogy több lehetőségünk van a célok teljesülésével kapcsolatos közvetlen kommunikációra, az egyesületi stratégiához illesztésre. Köszönöm szépen a gratulációt, az energiát pedig a munkahelyi, a szakosztályi eredmények, sikerek, a csapatban dolgozás élménye és talán első helyre kellene tennem, a nyugodt, támogató, boldog párkapcsolatot.
 • Jól sikerültek a nyári átigazolások, illetve a felkészülés is. A bajnokság során mind a 7 meccsünket megnyertük, egészen imponáló gólkülönbséggel. Hogyan látod, értékeled az eddigieket? 
 • A nyáron valóban szinte kicserélődött a keret, ami nagy feladatot jelentett az edzőknek és a stábnak egyaránt. A felkészülés alatt nagyon fontos volt, annak a rendszernek a kialakítása, melyben mindenkinek megvan a szerepe, mindenkinek megvan a felelőssége és a feladatkörök ugyan jól elkülöníthetők, de mégis az egymáshoz illesztés révén komplex egésszé tudott összeállni. Ebben a rendszerben a játékos, a masszőr, az edzők, a stábtagok és a vezetők helye is megvan és elengedhetetlen. De hogy ne csak általánosságokról beszéljek, az előrelépés letéteményesei az új keretben található motivált játékosok, a vezetőedző/asszisztens edző és szakmai igazgató közös edzésről-edzésre, hétről-hétre végrehajtott közös munkája és a stabilnak mondható háttér, melyben a pénzügyi keretek ugyan nem növekedtek, de a racionális keretkialakítás révén tudtunk ezen szinten kiváló labdarúgókat igazolni. Nagyon fontos volt, hogy sikerült teljesítménydiagnosztikai eszközt beszerezni, így növelhető volt az edzések hatékonysága. A jövőben is erre kell törekedni, mert ha bármelyik fogaskerék csak egy kicsit kopik vagy kiesik, akkor hirtelen csökkenhet a teljesítmény, ami a következő rangadók előtt nem lenne szerencsés.
 • Sajnos a Budapest Kupától ebben az évben is idejekorán búcsúznunk kellett, mennyire vagy bosszús emiatt? 
 • A Budapest Kupában második évben ér minket váratlan meglepetés, amikor alacsonyabb osztályú csapatot nem tudunk legyőzni és ezzel kiesünk. A bosszús jelző is helyes, de a legjobb talán a csalódottság, hogy nem volt motiváció a csapatban, az edzőkben, a stábban, hogy Budapest Kupát nyerjünk, hogy a Magyar Kupa főtáblán meccseket nyerve pénzt keressen a játékos, az Egyesület és nem utolsósorban magasabb osztályú együttesek ellen pályára lépve jó meccseket, ne adj isten televíziós közvetítés előtt játszunk vagy esetleg a 32 között NB1-es csapatot fogadjunk. Ebben a saját felelőségemet is keresem, lehet hangsúlyosabban kellett volna jeleznem a mérkőzés fontosságát (II. kerületi rangadó…).
 • Egyértelmű cél a bajnoki cím megnyerése, illetve a visszajutás az NB3-ba? 
 • Ez egyértelmű, Elnök Úr, Ügyvezető Igazgató Úr, az Elnökség és a csapat, a stáb tagjai által is megfogalmazott cél, amit nem engedhetünk el és amit hétről-hétre edzéseken és meccseken sem szabad szem elől veszítenünk.
 • Sajnos a hazai mérkőzéseinket eddig nem tudtuk Pasaréten rendezni. Ezzel kapcsolatban a szurkolók körében többféle pletykát is hallani. Hogy állnak a munkálatok és az engedélyezés, mikor térhet vissza a csapat Pasarétre? 
 • A kért feladatok elvégzésre kerültek, a hét folyamán a hiánypótlást beadtuk, így amennyiben az engedélyező hatóságok is azt látják, amit mi, akkor most már tényleg visszatérhetnek a hazai mérkőzések Pasarétre.
 • Az utóbbi hónapokban több egyesülettel is együttműködési megállapodást kötöttünk. Van-e ennek már mostanra valamiféle pozitív eredménye számunkra? 
 • Több területen vannak előrelépések, pl. a Kőbányért Egyesület révén óvodákba kerültünk be, az ASI közös tornát szervezett és a Ferencvárosi TC is tartott számunkra szakmai napot, valamint a jövő héten fogunk nyílt utánpótlás edzéseket látogatni. Persze vannak olyan részek is a megállapodásokban, amelyek egyelőre kevesebb eredményt hoztak, ezért is kell folytatni az utat, hogy valóban elérjük a célokat.
 • Az első csapatunk mellett a MLSZ U19 bajnokságban szereplő együttesünk is az első helyen áll. Miként értékeled a szakosztály csapatainak eddigi eredményeit? 
 • Az utánpótlás vegyes képet mutat, az U19-es csapat valóban kiválóan szerepel eddig, és számukra a cél, hogy a csoportot megnyerjék. Az U16 és az U14 esetében látszanak az elmúlt évek szakmai hiányosságai, beleértve a létszámhiány miatti alacsonyabb edzésminőséget, a stabilitás hiányát az edzői oldalon stb., mindkét csapatnál már a téli átigazolási időszakban előre kell lépni. Az U13 és a Bozsik korosztályokban látszik fejlődés, szakmailag és létszámban is, de ezekben a korosztályokban a felnőtt labdarúgás felé még hosszú, kihívásokkal teli út vezet. Ezt az utat könnyíti, hogy elmúlt időszakban saját erőből a Pannónia úti általános iskolában és az Epreserdő óvodában is elindult a Pénzügyőr SE képzés, reméljük a 2 óvoda és 2 általános iskola mellett, újabb intézményekbe tudunk bekerülni, szélesítve ezzel a PSE utánpótlás bázist.

Szécsi József