Hegybányai Bendegúz úgy véli, hogy nagyon jó közösség alakult ki, ami hasonlít a régi idők családias hangulatú Pénzügyőrére

Ezen a héten a Trendteremtő-ben Bebe, azaz Hegybányai Bendegúz, csapatunk fáradhatatlan, nagy munkabírású középpályása válaszolt a kérdésekre.

Az interjút készítette: Mészáros Dániel


Több ízben kipróbálhattad magad a harmadosztályban és BLSZ I-ben is, hogy ha a legnagyobb sikereid felől érdeklődnék, akkor azt hiszem a BLSZ bajnoki címeket említenéd, vagy tévedek?

Valóban, több éven át és több csapatban is szerepeltem, mind nb3, mind BLSZ szinteken is. Míg a harmadosztályban inkább középcsapatokban szerepeltem, és a legjobb eredményem talán egy 3. hely a Diósddal, addig a BLSZ-es csapatokban rendre elvárás volt a feljutás és szerencsére ez négyszer is sikerült, háromszor a BLSZ I-ben (III. Kerület: 2, BVSC 1) és egyszer a BLSZ II-ben (BVSC). Ezekre az emlékekre mindig jó érzéssel gondolok vissza, egyrészt az eredmények, másrészt a csapat miatt. Azt gondolom, hogy bármilyen szinten nagy dolog bajnokságot nyerni, így természetesen ezeket mondanám a legnagyobb sikereimnek az eredményesség szempontjából.

Második időszakodat töltöd a PSE-nél, (a két időszak között az újjáalakuló BVSC keretét erősítetted). Miként élted meg az elsőt, hogy éled meg most a másodikat, mit vársz ettől a fiatal csapattól, hogy értékeled az eddigi eredményeket?

Kicsit „dejá vu” érzésem van a Pénzügyőrrel kapcsolatban. Mindkétszer a téli átigazolási időszakban érkeztem, éppen egy hosszabb izomsérülésből lábadozva. Illetve mindkétszer olyan klubokból jöttem, akiknek nagyratörő terveik voltak és már olyan szinten voltak az elvárások, amiket munka mellett nem tudtam volna teljesíteni. Az első időszak rövidre sikeredett, nem tudtam stabil taggá válni a csapatban, így nyáron váltottam is. A második időszakot érzem inkább magaménak, ismerős közegbe kerültem, ahol sok korábbi csapattárssal és egy ismerős edzővel, Sólyom Ferivel tudtam együtt dolgozni. Nagyon jó közösség alakult ki, ami hasonlított még a régi idők családias hangulatú Pénzügyőrére. Az eredményeket tekintve azt gondolom, hogy a csapat folyamatosan fejlődik és az eredmények is többé-kevésbé jöttek. A realitás talaján maradva a jelenlegi keret formától függően a 2-4. helyezésre képes. Egyelőre nem tudtunk folyamatosan, 5-6 fordulón keresztül jó eredményeket hozni, mindig becsúsztak fájó pontvesztések. Ahhoz, hogy szintet lépjen a csapat, ahhoz rangadókat és a középcsapatok elleni meccseket kellene nagyobb magabiztossággal sikerrel venni. Idén is voltak elkerülhető ponthullajtások, amiket, ha sikerül kijavítani, akkor lehet majd a bajnoki címről beszélni.

Ha jól tudom az idei szezonban a Kelen SE elleni döntetlen alkalmával léptél utoljára pályára, és nem sérülés miatt fogod kihagyni a hátralévő tavaszi fordulókat, kérlek, mesélj egy kicsit arról, hogy mi ennek az oka, és mi fog rád várni a következő hónapokban. 

Milyen terveid vannak a 3 hónap alatt és azt követően, kint is formában tartod magad, hogy nyáron újra a PSE-vel kezdhesd a felkészülést?

Igen, jól értesültél. Az elmúlt hetekben körvonalazódott és véglegessé vált, hogy munka miatt félbeszakad számomra a szezon. Könyvelési és adózási területen dolgozom, és egy hollandiai projekten fogok részt venni az elkövetkezendő 3 hónapban. Már meg is érkeztem a helyszínre és várom az új kihívásokat. A mozgást semmiképpen sem engedem el, próbálok majd rendszeresen edzeni. A mozgásban maradáshoz a legkézenfekvőbb dolog a bicikli használata, hiszen köztudott, hogy Hollandiában a biciklizésnek hagyománya van, ha az idő engedi, akkor én is kipróbálom, illetve még fel kell mérnem, hogy milyen egyéb lehetőségeim lesznek a mozgásra. 

Az, hogy nyáron mi lesz, arról még korai beszélni, még addig sok minden történik. Mindenesetre a tervek szerint jövök haza látogatóba a három hónap során, és bízom benne, hogy láthatom még a srácokat élőben nyerni!

Hegybányai Bendegúz hétvégi tippje: RAFC-Pénzügyőr SE 0-3 lett volna, de mint már ismert, a találkozó elmarad.