Pontosabbnak kell lennünk az ellenfelek kapuja előtt! Tóth Gergő volt a beszélgetőtársunk

– Egyike vagy a csapatból azoknak, akik az NB3 mellett az NB2-ben is pályára léptek. Eddigi pályafutásod során mely sikerekre vagy a legbüszkébb?

NB2-ben és NB3-ban sajnos csak dobogó közeli helyezéseim vannak. A Balatonfüreddel és a BVSC-vel megszerzett 1-1 bajnoki cím nagyon szép emlék. Viszont a legkedvesebb emlékem amely a futballhoz köthető, amikor a Puskás Akadémia U19-es csapatával elutaztunk Madridba, ahol a Real Madrid U19-es csapatával barátságos mérkőzést játszottunk.

– Ez a második éved a Pénzügyőrnél. Mennyiben más a mostani bajnoki év, mint a tavalyi? Látsz-e előrelépést?

Sajnos a koronavírus miatt szinte az egész tavaszi szezont törölték, így nehéz következtetést levonni. Ebben a szezonban a csapat dominál a meccseken, a legrelevánsabb ellenfelekkel szemben idén talán jobban szerepelünk.

– Miként értékeled a csapat eddigi szereplését?

– Az őszi szezonunk nagyon jól sikerült, csak az Unione és az Építők elleni meccsünk rontja el az összképet. A tavaszi szezonban talán még nagyobb fölényben játszunk a meccseken, csak a kapu előtti befejezésekben nagyon sok a hiba és így sok pontot veszítettünk el.

– A tavaszi szezonban gyakorlatilag minden meccsünk nagyon szoros volt. Szombaton a Közterület ellen végre sikerült magabiztosan nyerni. Milyen volt a meccs belülről?

A meccset végig támadtuk, fölényben játszottunk és ha pontosabbak vagyunk a kapu előtt akkor nagyobb arányú győzelemmel zártuk volna a meccset.

– Te szerezted a harmadik gólunkat. Miként történt?

– Megyeri Márktól kaptam egy nagyszerű beívelt labdát a védők mögé, amit sikerült jól átvennem az első próbálkozásom a kapust találta telibe, de a kipattanót sikerült bepasszolnom a kapuba.

– Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani?

Szélső támadóként szeretek a legjobban játszani, de középen is jól érzem magam.

– Labdarúgóként mely dolgok az erősségeid?

A legfőbb erősségem a bal lábam, technikás játékosnak tartom magam.

– Van-e játékospéldaképed, illetve kedvenc csapatod?

Cristiano Ronaldo a példaképem és a Manchester United a kedvenc csapatom.

– Hogy látod, elsősorban mely dolgokban kellene fejlődnie a csapatnak, hogy a jelenleginél eredményesebb legyen?

A pontrúgások kivédekezésében és a helyzetek kihasználásában és akkor talán Feri és Sasi is nyugodtan nézhet végig egy meccset.

Szécsi József