Puskás Bence rengeteget fejlődőtt az utóbbi fél évben. Interjú a 17 éves hálóőrrel

– Tavaly nyáron érkeztél a Pénzügyőrhöz. Mely csapatokban védtél korábban? Mely edzőknek köszönhetsz a legtöbbet?

Kiskoromtól 15 éves koromig a Gloriett sportiskolai Általános Iskolában nevelkedtem, majd egy évet a Városgazda csapatában voltam. Ezalatt az évek alatt sok edzőm és kapusedzőm volt, de akiket kiemelnék az Hajdú Lajos kapusedzőm és Ughy Márk csapatedzőm. Hajdú Lajos több évig volt az edzőm, ő tanította meg az alapokat és neki köszönhetem ruganyosságomat és robbanékonyságomat. Ughy Márknak a játékintelligenciámat köszönhetem, mivel minden meccs után megbeszéltük a hibákat ha voltak, és megpróbáltuk kijavítani ezeket. Emellett a rengeteg lehetőséget köszönhetem neki, amit nyújtott számomra.

– Szombaton Sásdi Dominik sérülése miatt a 45. percben Te álltál be a kapuba. Egyből egy 11-est kellett volna hárítanod, ami nem sikerült, de ettől eltekintve kifejezetten jó teljesítményt nyújtottál. Mennyire voltál elégedett magaddal?

– A tizenegyesnél sajnos rossz oldalt választottam, így azt nem tudtam védeni. Ezek után össze kellett szednem magam, hogy ne erre koncentráljak, hanem arra, hogy a második félidőben ne kapjak gólt, hogy a csapat fel tudjon állni és hogy meg tudja fordítani a meccset. Véleményem szerint azoknál a helyzeteknél ahol be kellett avatkoznom a meccsbe, azokat jól megoldottam és sikerült teljesítenem az elsődleges célt, hogy a második félidőben ne kapjak gólt.

 – Milyennek láttad a Pénzügyőr játékát a kispadról, illetve később a kapuból?

Én úgy láttam, hogy többet volt nálunk a labda, de mivel az ellenfelünk valamilyen szinten beállt védekezni, így nehezen tudtunk mögéjük kerülni az első félidőben. Az ellenfél a gyors ellentámadásokra épített és mivel ezen a meccsen mi elég szellősen védekeztünk és nem voltunk elég közel az emberekhez, hogy szerelni tudjuk őket, így jó párszor el tudtak menni vagy be tudták indítani az embereiket. Ezekből a szituációkból született a két gól és a büntető is. A kapuból azt láttam, hogy az ellenfél jobban hátraszorult mint az első félidőben, de így is tudtak helyzeteket kialakítani a pontatlan íveléseinkből és labdavesztéseinkből. Ebben a 45 percben már jobban védekeztünk, mint az előzőben, ezáltal nem is kaptunk gólt. A támadásainknál az utolsó passzok pontossága és egy kicsit több akarat kellett volna a több gól szerzéséhez.

– Nem sokkal ezelőtt múltál 17 éves. Mennyire adottak a Pénzügyőrnél a feltételek a fejlődésedhez?

– Januártól edzek a felnőtt csapattal és kimerem jelenteni, hogy soha az életben nem fejlődtem még ennyit, mint ebben a félévben. Remek edzői stáb van, akik hihetetlenül kreatív és meccsszituációs feladatokat tudnak kitalálni minden edzésre. Biztos vagyok benne, hogy még rengeteget tudok itt fejlődni.

 – Van-e játékospéldaképed, kedvenc csapatod?

A játékospéldalépeim Iker Casillas és Cristiano Ronaldo, akik ugye a Real Madrid csapatát erősítették régebben. Sajnos már egyikük se játszik ott, de megmaradt a Real Madridhoz való hűségem.

– Kapusként mely dolgok az erősségeid, és elsősorban miben kell fejlődnöd?

Az erősségeim a ruganyosság, a gyorsaság és reflex, és amikben a legtöbbet kell még fejlődnöm, azok a kirúgások, kijövetelek és a bal lábam használata.

Szécsi József