Sásdi Dominik lehúzta a rolót a SZAC ellen

A trendteremtő rövid riportok sorozatának újabb részében, fiatal kapusunkkal, Sásdi Dominikkel készítettünk egy rövid interjút:

Az interjút készítette: Mészáros Dániel


Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt érkeztél a Pénzügyőrhöz az NBIII-as Tintahalaktól, mi volt a váltás oka, és hogy érzed magad azóta zöld-fehérben?

Utolsó utánpótlás évem után kerültem a Tintahalakhoz, akik akkor újoncnak számítottak a harmadik vonalban. 2,5 évet töltöttem itt el, de sajnos nem úgy alakult az ottani pályafutásom, ahogyan terveztem, hiszen csak 1 NBIII-as bajnoki mérkőzésen léphettem pályára. Úgy éreztem, hogy a folyamatos játéklehetőség érdekében váltanom kell, és tavaly télen sikerült idekerülnöm. Remekül érzem magam a csapatnál, igazi profi munka folyik, remek körülmények között, és jól felkészült stáb irányítása alatt. Minden adva van ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, és újra magasabb osztályban szerepeljen a Pénzügyőr.

A pandémia, és az elhalasztott mérkőzések pótlása miatt egy rövidke téli felkészülést csinált végig a csapat, amelyből többen is távoztak, de emellett új nevekkel is találkozhatunk a tavaszi keret névsorában. Hogy érezted magad a felkészülés alatt, és mit gondolsz a tavaszi keretről, mire lehet képes a csapat a bajnokság második felében?

A felkészülési időszak egyik játékosnak sem a szíve csücske, de el kell végezni ebben az időszakban is az adott feladatokat, hogy felkészülve várjuk a tétmérkőzéseket, és ne érhessen minket meglepetés. Több személyi változás történt a tél folyamán, úgy gondolom a keretünk erősebb lett, minden poszton nagyobb lett a konkurencia. Amennyiben a csapat tudja hozni az eddigi meccseken látható stabilitást, és a helyzetkihasználásunk feljavul, akkor szerintem szép sikereket érhetünk el a tavasszal.


Az elmúlt hétvégén kapott gól nélkül zártál – idén tavasszal először – a SZAC ellen, belülről, hogy élted meg a mérkőzést, hogy érezted magad a pályán?

Számomra a meccsnek volt egyfajta presztízse, ugyanis rengeteg játékost ismertem ellenfélből. Úgy érzem végig kézben tartottuk a meccset, dominálni tudtunk. Saját teljesítményem szerintem rendben volt, és végre sikerült újra lehúzni a rolót. Az ősz folyamán összejött egy sorozat, amikor 495 percen keresztül sikerült megőrizni a kapunkat a góltól. Bízom benne, hogy ezt a rekordot tavasszal sikerül megdönteni.

A következő fordulóban a REAC vendége lesz a csapat, és az előzetes hírek szerint a stadionban játszunk (időközben kiderült, hogy mégis műfüvön lesz a meccs, szerk.), ami az elmúlt győztes meccsekhez képest változás, hogy műfű helyett már füvön rendezik a mérkőzést. Egy kapus életében milyen előnyökkel, vagy hátrányokkal szolgál egy ilyen változás?

BLSZ 1-es szinten ritka, ha valaki ilyen stadionnal rendelkezik, mint a REAC. Utoljára novemberben játszottunk füvön, de a héten már tudunk füves pályán készülni, így nem érhet minket meglepetés. Műfüvön gyorsabb a játék, viszont én az élő füves pályát részesítem előnyben. Egyetlen hátrányként a pályahibákat tudom felhozni, de bízom benne, hogy egy remekül előkészített pálya vár majd a csapatokra.

A REAC ellen mondhatjuk, hogy rangadót játszunk, hiszen közvetlenül mögöttünk a 4. helyen állnak a bajnokságban, mit vársz a mérkőzéstől, milyen eredményt tippelnél?

Az őszi meccsből kiindulva egy küzdős, nehéz meccsre számítok, bízom benne, hogy sikerül idegenből elhozni a 3 pontot, és újabb 90 percet lehozni kapott gól nélkül.

Tippem: REAC (4.) – Pénzügyőr SE (3.) 0-2