Tornát nyert a Pénzügyőr SE második csapata. Farkas Csaba lett a legjobb kapus

– Gratulálok! A Pénzügyőr SE fiataljai nyerték meg az elmúlt hétvégén befejeződött VI. Pokorny Téli Tornát, és egyúttal Téged választottak a legjobb kapusnak!

Először is a csapat nevében is szeretném megköszönni.

– Miként zajlott a Torna lebonyolítása? Hogy látod mennyire szolgálta ez a felkészülést?

– A Torna két csoportban zajlott és ezek győztesei játszottak a döntőben. Szerintem a felkészülésünket teljes mértékben jól szolgálta, a többi edzőmérkőzés mellett. Mindenki megkapta a megfelelő meccsterhelést, hogy a bajnokságra 100 % -os formát tudjunk hozni.

 – Melyik meccsen ment a legjobban a védés?

– Legjobb mérkőzésnek a döntőt mondanám, hiszen egy nehéz meccsen tudtunk 1-0-ra nyerni a Budai FC ellen.

– 2011-óta vagy a Pénzügyőr labdarúgója. Kilencéves voltál, amikor klubunkhoz kerültél, azóta végig jártad az összes korosztályt. Mostanában ritkaságszámba megy, hogy egy focista ilyen hosszú ideig egy csapatban játszik. Rajtad kívül van még olyan labdarúgó utánpótlásunkban, aki ilyen régóta nálunk játszik?

– Igen, elég fiatalon a Pénzügyőrhöz kerültem, tényleg szinte minden korosztályban játszottam, és sajnos kevés az ilyen játékos, rajtam kívül talán egy srác van jelenleg még itt ennyi ideje.

 – Melyik edzőknek köszönhetsz a legtöbbet eddigi pályafutásod során?

– Igazából nem szeretnék kiemelni edzőket, de ha muszáj, akkor a Sashegyi Zoli bával eltöltött éveket, és a Nagy Krisztiánnal megnyert U17 bajnokságot mondanám.

– Az ősz folyamán védtél a második és az U19 csapatunkban is. Mire számítasz tavasszal?

– Szeretném, ha mindkét csapattal minél előrébb végeznénk a tabellán, és persze azt is hogy a játékperceim száma minél több legyen, valamint hogy emellett jó formában is védjek a mérkőzéseken ahol szerepet kapok.

– Kapusként mik az erősségeid, és mi az, amiben a leginkább fejlődnöd kell?

– Erősségemnek talán a rutinomat mondanám, igaz még elég fiatal vagyok, de jó pár mérkőzést magam mögött tudhatok. Fejlődnöm elsősorban a gyorsaságomat tekintve kell, ha magasabb osztályban szeretnék futballozni.