Ócsa VSE Női csapata – Pénzügyőr SE ’Pinkbull’ Női csapata 2-3 (2-0)

Kattints a fotóra!

 

2018.09.23. (vasárnap) 10:00 óra, Ócsa

Ócsa VSE Női csapata – Pénzügyőr SE ’Pinkbull’ Női csapata 2-3 (2-0)

Mérkőzés adatlap

Keret: Varga Edit, Metcherné Tóth Gréta, Ethey Fanni, Ótott-Janek Fanni, Szőke Zsuzsanna, Varga Zsófia Lilla, Plaszkó Stella Cintia, Rózsa Nikoletta, Imre Nikolett, Tóth Erzsébet,  Kozárné Tóth Orsolya, Fridman Anita, Kővári Kinga

Edző: Csoszánszky Miklós

Góllövőink: Plaszkó Stella Cintia 52. és 57. perc, Rózsa Nikoletta 72. perc

1. félidő

Harmadik bajnoki mérkőzésünkre került sor vasárnap reggel. Ócsára látogatunk ahol jó minőségű füves pályán, egy szervezett és tudatos taktikával kiálló csapattal találkoztunk. Az első percek  még a melegítésből lemaradt pár percet idézték, de már ekkor lehetett látni, hogy nem vagyunk még a megfelelő szinten. Ezzel szemben a hazaiak meglepően jól kezdtek és egy 5 perces rövidzárlat után már két gólos előnyt mutatott az eredményjelző. Az első gólnál egy jogos büntetőt értékesítettek, majd egy kapu előtti kavarodást kihasználva növelték előnyüket. Gyorsan kellett reagálni a történésekre mert a mérkőzés ezen szakaszában a játék nagyon kevés elemében tudtuk felvenni a harcot az ócsaiakkal. Szerkezetet váltottunk, ami stabilizálta a védekezést és aktívabbá tette a széljátékot.  A félidő végére érezhető volt, hogy kezdünk testben és mentálisan is megérkezni a pályára és kisebb mezőnyfölénybe kerültünk, amik ugyan kapu előtti veszélyes szituációkat nem foglaltak magukba, de a mi kapunk sem forgott veszélyben.

2. félidő

A második játékrészben mintha teljesen új játékosok futottak volna ki a pályára. A két gólos hátrány inkább felpiszkált minket, mintsem elvette a kedvünket.  Egyre több olyan játék elemet is láthattam, amit tudatosan gyakorlunk.  Az 50. perc környékén lecseréltem a jobbszélső játékosomat és támadót tettem helyére. Szerkezetet nem váltottunk ezért innentől kezdve a jobb oldali szélső védő játékos ezt a két pozíciót egy személyben töltötte be.  A hazai csapat ezt nem vette észre, így rendre üresen maradtak a szélek és nagyon sok párharcot nyerve egyre nagyobb nyomás alá került az ócsai csapat. A fölény hamarosan góllá érett és egy büntető révén Plaszkó Stella szépített majd egy jobb oldali élesen belőtt labdára is jól érkezett a hosszún, így 5 perc alatt sikerült az egyenlítés is. Ezután a labdarúgás lélektanára jellemzően mi kicsit megtorpantunk viszont ellenfelünk meg realizálta, hogy elfogyott az előny, és próbált gyorsan reagálni a történésekre. Ebben a szakaszban kapusunk nagy bravúrja kellett ahhoz, hogy maradjon a döntetlen állás. Erőnlétünknek is köszönhetően az utolsó tíz percet ismét fel tudtuk pörgetni és egy rossz keresztbepasszolt labdára Rózsa Nikoletta csapott le a vendég kapu előterében, majd begyalogolt azzal és ballal a kapus mellett a hálóba belsőzte a játékszert. Az utolsó percek célfutballt hoztak. Az egyszerűbb megoldások és az eredmény megtartása volt a fő célunk, amit sikerült is megvalósítanunk. Természetesen át kell beszélnünk mi történt az első félidőben, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert a határtalan akarásuk jó elképzelésekkel párosult, és nehéz helyzetből fontos meccset nyertek.

Csoszánszky Miklós

Be the first to comment

Leave a Reply