Pénzügyőr SE ’Pinkbull’ Női csapata – Tatárszentgyörgyi KSE Női csapata 2-1 (1-1)

 

 

2018.09.16. (vasárnap) 14:30 óra, Kőér utca

Pénzügyőr SE ’Pinkbull’ Női csapata – Tatárszentgyörgyi KSE Női csapata 2-1 (1-1)

Mérkőzés adatlap

Keret: Varga Edit – Ethey Fanni, Ótott-Janek Fanni, Szőke Zsuzsanna, Varga Zsófia Lilla, Plaszkó Stella Cintia, Rózsa Nikoletta, Imre Nikolett, Tóth Erzsébet, Metcherné Tóth Gréta, Nagy Regina

Góllövőink: Metcherné Tóth Gréta 27. perc, Rózsa Nikoletta 68. perc

1. félidő

Kevés olyan csapat van, aki ellen még nem tudtunk győzelmet aratni, de a Tatárszentgyörgy csapata ide sorolható. Minden egyesületnek van egy ’mumus’ csapata, aki ellen valahogy nem találja a ritmust. Ennek a mérkőzésnek ez volt a legnagyobb kihívása számunkra, hogy a múltbéli eredményektől függetlenítve tudjunk pályára lépni. Az első 40 perc kiegyenlített játékot hozott. A középpálya szélén folytak inkább a támadásvezetések, s míg a TASKE csapata beívelt labdákkal kereste centerét, mi megpróbáltuk lapos, rövid passzokkal játszani. Helyzet kialakult itt is, ott is, majd következett egy hirtelen gólváltás. Varga Zsófia a szélről beljebb húzódva kapott egy labdát, amit egy igazítás után kapura lőtt. A vendégek hálóőre nem tudta megfogni, a kipattanóra pedig Metcnerné Tóth Gréta csapott le, és a kapu jobb alsó sarkába belsőzött. A rúgott gól után rögtön váltott a TASKE csapata. A hátrapasszolt középkezdésből érkező ívelésre érkező játékosokat nem vettük át időben, és egy lövést követően a kapusunkról kipattanó labdát nekik sikerült hamarabb összeszedni, és a hálóba juttatni.

2. félidő

A nagy melegben nagy kérdés volt ki tudja jobban beosztani az erejét, vagy ki tudja pótolni az elfogyó energiát a lelkesedés, és egymás kisegítése által. Én ebben látom csapatunk győzelmének a kulcsát, s bár voltak szép összjátékok és taktikailag léptünk előre az előző mérkőzéshez képest, a győzni akarás és az egység jelentette a két csapat között a különbséget. Számunkra többet jelentett ez a meccs! És a 68. percben ez már az eredményben is megmutatkozott, hisz Rózsa Nikoletta támadta meg ellenfelünk bal szélső játékosát, aki felszabadításával pont eltalálta őt, az így előre pattanó labdára lecsapva Nikoletta a kapuig gyalogolt majd egy védő és a kapus szorításában ballal élesen a rövidre lőtte a labdát ami utat talált a hálóba!! Innentől kezdve jött az, amire számítottunk. Előre ívelt labdák, és a vendégek középső védőjének mélységi fellépései a támadások megsegítésére. Szerencsére ezeket jól reagáltuk le, készültünk is rá, ezért sikerrel akadályoztuk meg a rohamokat. Voltak veszélyes pillanatok, és Varga Editnek is kellett több alkalommal is védenie, de mindent összegezve megérdemelt győzelmet arattunk a Tatárszentgyörgy csapata felett!

Csoszánszky Miklós edző

Be the first to comment

Leave a Reply