A Pénzügyőr SE Old Boys csapata nyerte a Pálinka Kupát

Még a Vám- és Pénzügyőrség idején került először a Pálinka Lovagrend által megrendezésre a Pálinka kupa, melyen kb. 15 éve a VPOP csapata (Sipos Jenő vezetésével) vett részt, majd az elmúlt 10 évben már a Pénzügyőr SE Öregfiúk/Old Boys képviselte a fináncokat. Az idei tornán 3 csapat vett részt, akik dupla körmérkőzés keretében csatáztak.

Az első kör majdnem teljes meccsnullt hozott a körbeverések révén, így a második forduló valamennyi meccse BL döntő volt. Előbb a Pálinka Lovagrend verte meg másodszor is a Magyar Juventus Szurkolók csapatát, aztán a PSE harcolt ki döntetlent a “Zebrák” ellen, így az utolsó találkozó előtt, csak az volt biztos, hogy a Pálinkások 1. vagy 2. helyen végeznek, a Juventus 2. vagy 3. helyre futhat be, míg a Fináncok számára még nyitott volt bármelyik pozíció.

A hagyományok szerint mindig az utolsó meccset a Lovagrend játsza a PSE-vel, de rég volt ekkora tét. A találkozót jól kezdtük, mivel egy az elmúlt 20 évben már párszor előforduló Scodnik – Barcza szöglet kombinációt vágott a léc alá, az egykori Duna Csoport gólkirály. Ezt követően nyílt összecsapást láthattak a Dorogra kilátogató nézők, volt is bőven lehetőségünk lezárni a meccset, de előbb Szalai közeli lövését védte az idegenlégiós Pálinka kapus, Almádi Laci, majd Faragó lövésénél volt a helyén, Barna se tudott túljárni az eszén és amikor túljutottunk rajta, akkor a kapufa hárított Bede közeli lövésénél. Persze a futball igazsága próbált megtréfálni minket, a lefújás előtti percben a kapunktól 9 méterre kapott szabadrúgást a Lovagrend, azonban álltuk a sarat, a jó kombináció végén Környei védett szép mozdulattal, ezzel a hármas sípszó a PSE számára hozta meg a sikert.

A torna így érdekes eredménnyel zárult, minden csapatnak volt győzelme és veresége is. Minden csapat 4 gólt rúgott, az 1. nem tudta megverni a 3. helyezettet, a második nem tudott gólt rúgni és pontot szerezni az elsővel szemben, a 3. kétszer kapott ki a másodiktól, ráadásul a 2. megőrizte a kapuját a góltól a 3. ellen.

További érdekesség volt, hogy minden csapatban pályára lépett egykori PSE játékos, a Zebráknál Iflinger és Balázs Tibor, a Pálinkásoknál Almádi és a torna házigazdája Mihályi Laci.

A focit követően ezúttal is ebéd és szakmai munka következett (pálinka alkohol fok és összetevők ízlelés alapú ellenőrzése), egyúttal Bede Zsolt csapatvezető megragadta a lehetőséget, hogy átadja Szalai Tamás részére az év Old Boys labdarúgója díjat.

Ez a nap így tökéletes zárása volt az év Old Boys labdarúgásának, folytatás tavasszal az I. osztályú nagypályás bajnokságban.