Pénzügyőr SE Old Boys – RKSK Old Boys 6-2 (1-1)

2018.11.08. (csütörtök) 19:30 óra, Kőér utca

Pénzügyőr SE Old Boys – RKSK Old Boys 6-2 (1-1)

Mérkőzés adatlap

 

Pénzügyőr SE: Környei – Szabó, dr. Telek, Bede (Scodnik), Diószegi – Faragó (Konya), Papp, Szalai, Barna – Barcza, Magyar

Góllövőink: Barcza Attila 2, Magyar László 2, Szalai Tamás, Faragó Zoltán

 
Magabiztos győzelemmel felzárkóztunk a középmezőnyhöz
 
 
A csütörtöki meccsen kissé csípős hidegben első ízben léptünk pályára a Kőér utcai műfüvesen. Azzal a tudattal léptünk pályára, hogy egy győzelemmel biztosan nem telelhetünk kieső helyen. Arra készültünk, hogy az RKSK támadólag fog fellépni, ezért az elején a kontrákra helyeztük a hangsúlyt. Az első 15-20 perc nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, kapkodás, sok eladott labda jellemezte a játékunkat, ebben a szakaszban az RKSK uralta a meccset, mely 1 gólban is megmutatkozott. A félidő közepéig tartott a kábulat, jókor jött azonban Faragó gólja, mely megnyugtatta a csapatot. A félidő hátralévő részében itt is ott is adódtak kisebb nagyobb helyzetek, de gól már nem született. A félidőben rendezni kellett a sorokat, mert az első félidei felfogás nem vezethetett eredményre. 
 
A 2. félidőre, ebben a bajnokságban nem először, minden megváltozott. Mindenki tudta a helyét a pályán, működtek a csapatrészek. Edu félidő eleji gyors gólja alapot adott a jó folytatásra. Ki kellett jönnie az RKSK-nak, de ezzel még inkább teret kaptunk a kontra játékhoz. A félidő közepe hozta meg az igazi fordulatot, Környei nagy védése és Barcza gólja kellett ehhez. Bár gyorsan szépített az ellenfél, de hamar visszaállt a két gólos előny, Bede indításából Barcza vezette be a labdát a 16-oson belülre és kilőtte a hosszú sarkot. Innentől kezdve már csak a gólkülönbség volt kérdéses, futószalagon érkeztek a helyzeteink, előbb Szalai, majd ismét Edu talált be, fölényessé téve a győzelmünket. A 2. félidő alapján megérdemelt, fölényes győzelmet értünk el az előzetes alapján esélyesebbnek tartott RKSK-val szemben, emlékezetes estét szerezve önmagunknak. Az ősz végére visszatért az önbizalmunk, sorozatban negyedik alkalommal nem találtunk legyőzőre és még hátravan az MTK elleni elmaradt mérkőzés, melyen már nincs vesztenivalónk. 
 
Bede Zsolt

Be the first to comment

Leave a Reply