Vecsési FC Old Boys – Pénzügyőr SE Old Boys 3-4 (3-1)

 

2018.11.02. (péntek) 14:30 óra, Vecsés

Vecsési FC Old Boys – Pénzügyőr SE Old Boys 3-4 (3-1)

Mérkőzés adatlap

Pénzügyőr SE: Környei Attila, Telek István, Szabó Csaba, Barna Norbert, Szalai Tamás, Papp István, Molnár József (Ilyés Attila), Scodnik Balázs, Magyar László, Bede Zsolt, Barcza Attila

Góllövőink: Barcza Attila 2, Szalai Tamás, Magyar László

A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltuk pénteken Vecsésen. A meccs tétje a 3 pont megszerzésén túl a vendéglátóink megelőzése és a kieső zónából történő elkerülés is volt. Különleges hangulatot kölcsönzött a mérkőzésnek a hosszú hétvége közepi időpont, a novemberhez képest ragyogó idő. 
 
Az őszre jellemző gyenge első félidőt produkáltuk, tálcán kínáltuk a lehetőségeket az ellenfelünknek, akik köszönték szépen éltek a lehetőséggel. Hiába volt az öltözői intelem, az első gólt ismét szögletrúgás után kaptuk, majd a védőnk ugratta ki az ellenfél csatárát és már az első félidő közepén 0-2 állt az eredményjelzőn. Cseréltünk, majd néhány perc múlva sérülés miatt kényszerből is cseréltünk, mely tovább szaporította gondjainkat. Egy szép támadás után Edu beadásából Barcza szépített ugyan, de ismét egy eladott labda a 16-osunk előtt és megint kettő közte. 
 
A félidőben szerkezetet váltottunk a 4-4-2-ből 3-4-3-ra álltunk át, a támadóbb szellem pedig meghozta gyümölcsét. A 2. félidő elejétől a mi akaratunk érvényesült a 41. percben szerzett Barcza gól lélektanilag is sokat ért. Sok labdát szereztünk a mezőnyben, nyomtunk, a Vecsés pedig próbált ráülni az eredményre, de hiába. A 62. percben ismét mintaszerű támadás futott az ellenfél térfelén, Edu harmadszorra is kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát, ezúttal Szalainak adott gólpasszt. A hazaiak nehezen viselték az egyenlítést, bántó csontzene is színesítette a fordulatos mérkőzést. Pont egy durva belépő hozott azonban számunkra sanszot a fordításra, a megítélt szabadrúgásból Edu félmagas lövéssel vette be az ellenfél kapuját 3 perccel a vége előtt, feltéve a koronát aznapi teljesítményére. Innentől kezdve már nekünk nem volt fontos a mérkőzés siettetése és taktikus játékkal lehoztuk a hátralévő perceket.      
 
Az Old Boys csapat történetében először fordult elő, hogy kétgólos hátrányból megfordította a mérkőzést, melyhez minden pályán lévő játékosnak jár az elismerés. Ha végre az első félidei vissza-visszatérő dekoncentráltságunkat is át tudnánk adni a múltnak, sokkal előrébb tarthatnánk a táblázaton, így viszont küzdelmes tavasznak nézünk előre. Még két meccsünk maradt azonban az őszi szezonból, melyeken tovább javíthatjuk pozíciónkat.   
 
Bede Zsolt

Be the first to comment

Leave a Reply