Pénzügyőr SE Öregfiúk – FTC Öregfiúk 1-1 (1-0)

2018.10.30. (kedd) 19:30 óra, Kőér utca

Pénzügyőr SE Öregfiúk – FTC Öregfiúk 1-1 (1-0)

Mérkőzés adatlap

 

A szív bajnokai

Összeállítás: Ferencsik Tamás – Tóth Gergely, Balázs Tibor, Babos Áron, Gábor László, Bocsó Gábor, Gerle Balázs, Jáky-Szabó Gergely, Kiss Márk, Szalai Tamás, Nagy Zsolt

Kispad: Kozarek András, Riszt Lajos, Molnár József, Scodnik Balázs

Gólszerző: Babos (11-esből)

Az elmúlt években számunkra feltörhetetlen dióként aposztrofálható, a bajnokságot vezető Ferencvárost fogadtuk a Kőér utcai műfüves pályán. A rendelkezésre álló keretből szinte azonnal adódott a megoldás, hogy a lassan közeledő adventi ünnepeket megidézve, karácsonyfa formációban néztünk farkasszemet a vendég zöld-fehérekkel. 

A találkozó első negyede, meddő Fradi fölénnyel, a kapukat ritkán eltaláló lövésekkel, zárt, fegyelmezett Pénzügyőr védekezéssel és kósza, hazai támadásokkal telt. A sündisznó állásból időnként mint a Niagara Falls zuhataga törtünk előre és a 30. percben a védők mögé berúgott labdát az ellenfél a büntetőterületen belül csak szabálytalanul tudta megszerezni. A jogos büntetőt csapatunk szellemi vezére Babos Áron váltotta gólra. A félidő viszonylag csendben lepörgött, bár az utolsó percben Ferencsik Tamás mutatott be egy buffoni bravúrt. 

A szünetben a hátrányban lévő népligetiek több cserével igyekeztek a támadószekcióba életet lehelni. Mi erre a csapatszellem fenntartásával válaszoltunk. Az egyre erősödő Fradi nyomás, a fáradó pasaréti társulat képe éreztette, hogy nehéz lesz kapott gól nélkül lehozni a meccset, ezért a bizodalmunkat az időnként az észak-amerikai kontinens vertikális nyitottságával védekező listavezető kijátszásába vetettük. Azonban a lányregények romantikája nem minden esetben igaz a labdarúgásra, mivel egy a védelmi harmadban eladott labdából, a második félidő felénél ragadozómadárként csapott le a népligeti sas. Ekkor még 20 perc vissza a találkozóból, félő volt, hogy a birodalmi lépegetők magabiztosságával bedarálnak minket a látogatók. A főnix madár azonban, ha nem is száll fel a porból, de felállt, időnként kapusbravúrral, esetenként csodálatos szereléssel tartottuk az eredményt, de a szórványos ellentámadásainkban benne volt a második hazai gól is. A homokóra azonban lefutott, a végére kissé paprikássá váló meccs döntetlennel zárult. 

Ezzel elmondhatjuk, hogy az idei bajnokságban a legendás négyesből  (Fradi, Újpest, Honvéd, MTK)  már csak a lila-fehérek gyűjthetik be ellenünk a 3 pontot. A két utolsó találkozón fantasztikus csapatként, szívvel és ésszel játszva szereztünk értékes pontokat az MTK és a Ferencváros ellen. 

Scodnik Balázs

Be the first to comment

Leave a Reply