43. Sz. Építők SK – Pénzügyőr SE 0-2 (0-0) Lászka Balázs értékelése

BLSZ I. OSZTÁLY 29. forduló

2022.05.21. (szombat) 17:00 óra, III. KER. TVE Sporttelep

43. Sz. Építők SK – Pénzügyőr SE 0-2 (0-0)

Mérkőzés adatlap

Játékvezető: Zimonyi Péter, asszisztensek: Madari Adrián, ifj. Czakó Tibor

Pénzügyőr SE: Steer Bence, Gál Szabolcs, Grecsó Bence, Schrammel Ádám, Fülöp Csongor, Biró Ákos (Sásdi Patrik), Tóth Dániel (Nyuli Domonkos), Balázs Bálint (Juhász Áron), Németh Szabolcs (Balogh Attila), Megyeri Márk, Gál Márk

Vezetőedző: Lászka Balázs

Góllövőink: Biró Ákos, Schrammel Ádám


– Az utóbbi évekből nem nagyon vannak jó emlékeink a Kerület pályáról, ezért én tartottam az Építők elleni meccstől. Előzetesen milyen volt a hangulat az öltözőben?

– A mérkőzés előtti öltözői hangulat egy kicsit feszültebb volt a megszokottnál, ami így a bajnokság vége felé érthető, mert mégiscsak a bajnoki címért játszunk hétről-hétre. És már csak két mérkőzésünk volt hátra.

– Bár az első félidőben is többet volt nálunk a labda, de csak kevés lehetőségünk adódott. A második negyvenöt percet jóval dinamikusabban kezdtük, sorban jöttek a helyzetek, majd a gól is. Mi volt az, amin változtattatok a szünetben?

– Ahogy már az előbb említettem, a mérkőzés előtti drukk rányomta a bélyegét az első félidő húsz-huszonöt percére, úgy gondolom, hogy utána már teljes mértékben uraltuk a mérkőzést. A szünetben megbeszéltük a srácokkal, hogy kicsit türelmesebbek leszünk, a labdát földön tartva bontjuk meg a széleket. Ez jól működött, s ha egy kicsivel koncentráltabbak vagyunk, akkor nagyobb különbségű lehetett volna győzelmünk. A csapat minden tagjával száz százalékban elégedettek voltunk a mérkőzést követően.

– A győzelmet követően most már kimondható, hogy mi vagyunk a bajnoki cím elsőszámú esélyesei, de még korántsem lefutott a dolog. A Svábhegy néhány hete a Csepel, az Unione majd most a REAC ellen is megmutatta, hogy nagyon jól tud védekezni. Mire számítasz ellenük?

– Ez így van, a saját kezünkben van a sorsunk. Mint említetted, nem lefutott a Svábhegy elleni mérkőzés. Egy rutinos, igen kellemetlen stílusban focizó gárda látogat a Pasaréti úti stadionunkba. Személyesen néztem meg a Csepel, illetve a REAC elleni mérkőzésüket, és ha a hétvégi ellenfelünknek egy kis szerencséje van az említett két meccsen, akkor mindkét csapatól szerezhetett volna pontot. A mérkőzésen arra számítok, hogy nagy százalékban nálunk lesz a labda, és ebből nekünk profitálnunk kell. A mérkőzés végkimenetele attól fog függeni, hogy milyen százalékban tudjuk kihasználni helyzeteinket.

– Csapatunk kiváló szereplése miatt, minden bizonnyal rengeteg néző kijön majd szurkolni az utolsó fordulóban. Mit üzensz nekik?

– Nagyon sok szurkoló jött el az utóbbi hazai meccseinkre, most is erre számítunk. A csapatnak nagyon fontos a jelenlétük, mert a szurkolásuk nélkül nem jutottunk volna el idáig. Köszönjük nekik az eddigi bíztatást, a hétvégén is nagyon nagy szükség lesz a szurkolók támogatására, hogy velük együtt elérjük céljainkat.