A Budai Rangadó, a Pénzügyőr SE – III. KER. TVE mérkőzés beharangozója

 

NB3 15. forduló

2018.11.17.  (szombat) 13:00 óra, Pasaréti út

Pénzügyőr SE – III. KER. TVE

Játékvezető: Somogyi Sára, asszisztensek: Pápai Zoltán, Gordos Árpád Mihály

 

Nem kellett sok, a Csanak elleni győzelem parázsként szolgált,  komoly érdeklődés mutatkozik a Budai Rangadóra. Ráadásul a hétvégén nem lesz forduló az első és másodosztályban. Úgy vélem, hogy a megszokottnál érdemes lesz egy kicsit korábban megérkezni a helyszínre, hogy mindenki időben bejusson a nézőtérre. 

Beharangozónkban a szokványostól eltérően, ezúttal megszólaltattunk négy személyt, hogy meséljen el egy érdekes történetet valamelyik régebbi Pénzügyőr – Kerület meccsel kapcsolatban:

 

Jaskó András

Ez egy kicsit több, mint egy fabula. Mennyire legyen régi? Elég, ha olyan régi lesz, hogy a mai kedvenceim közé tartozó Pénzügyőr játékosok – Hajdu, Varga-Sebestyén, Karvalics, Sztrunga, Bíró, Luczek, Despotovic – még meg sem születtek. 33 éves fáma, 1985-t írtunk. A jó szereplés, a Finánc torna győzelem ellenére kirúgtak a Pénzügyőrtől. A Nagy Rendező dramaturgiája szerint én lettem a Kerület edzője /Koritár Lajosnak köszönhettem, aki az előző szezonban még Pasaréten mutatott példát/, ugyanakkor a Testületnél dolgoztam és mindkét csapat az NBIII Duna csoportba került. Kacifántos helyzet. Megindultak a találgatások. Mindenki úgy könyvelte el, hogy nem születhet más eredmény, mint egy oda-vissza X. A tippelők tévedtek, Pasaréten 1-0-ra, a Hévízi úton 3-1-re győzött az általam vezetett Kerület. Aztán a helyükre kerültek a dolgok. Újra Pénzügyőr edző lettem, majd vezető, aztán elrepült 42 év. Jelen státuszom szerint szurkoló, de ez már egy életre szól! Ennek a házon kívül töltött időnek nagy hozama lett, mert csapatunkhoz 1988-ban akkori-egykori Kerület játékosok csatlakoztak /Sólyom Feri, Hegyi Tomi, Miczán Laci, Major Csabi, Zséli Laci/. Büszkén mondhatom közénk tartoztak és tartoznak. Bajnokok lettünk. Még csak annyit, hogy nyaranta a hagyományosan bérelt hajónkon megtartott Siófok-Badacsony-Siófok túránknak, borpince látogatásunknak, éjszakai fürdőzésünknek több kerületes játékos is résztvevője lett /Márton Zoli, Furák Jani/. Így ennek soha nem lesz vége! Hajrá Pénzügyőr!

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

A 2014 májusi Kerület elleni mérkőzés nagy élmény volt, elsősorban annak tükrében, hogy a Blasz I. osztályban szomorkodó két csapat végig ádáz csatát vívott a bajnoki címért és a feljutásért. Az őszi pasaréti találkozót a Kerület nyerte 1-0-ra, a tavaszi Kalap utcai rangadó pedig egyúttal bajnoki döntő is volt. Remek hangulatban, teljes teltház előtt Aribi Hassan és Szigeti Attila góljaival kétszer is vezetett a Pénzügy, de 2-2 lett a vége.

A mérkőzést sajnos árnyalta, hogy az első félidőben Karvalics Bence súlyos sérülést szenvedett. Még egy szép élmény jut eszembe 2005 őszéről: a most szombati mérkőzés kispadján trénerként helyet foglaló Rajkó Zoltán góljaival nyert a csapat 2-1-re.

 

Koritár Lajos

1983 elején kerültem a Pénzügyőrhöz. 1985-ben megnyertük a Pénzügyőr-tornát Ausztriában. Ez volt a szezon zárása, de engem akkor már hívtak a Kerületbe, és át is mentem, de később megtudtam, hogy Jaskó Bandit az edzői posztról menesztették. A Kerületnél edzőprobléma volt, felmentem az elnökhöz és ajánlottam őt, végül leszerződtették. Az NB3-nak ugyanabba a csoportjába került a Pénzügyőr és a Kerület. Mindkétszer nyerni tudtunk, nem mintha az nagy boldogság lett volna, mert azóta is mindkét együttes a szívem csücske és drukkolok is mind a kettőnek. Jaskó Bandit visszahívták a Pénzügyőrhöz, és követtem őt, a pályaedzője lettem. Később a Bozsik Peti, aztán az Eipel Feri, majd a Sólyom Feri mellett dolgoztam. Sokat köszönhetek a Pénzügyőrnek. Nagy élményeim voltak mindkét csapatban. Remek labdarúgókkal játszhattam együtt.

 

Rajkó Zoltán

Játékosként és edzőként is vannak élményeim a budai rangadóval kapcsolatban. 2005-ben a Kerület pályán sikerült 2:1-re nyernünk, ahol mindkét gólt én szereztem, ráadásul az elsőt a 16-oson kívülről, ami rám sosem volt jellemző. Annyira meglepődött mindenki, hogy eltelt legalább 3 másodperc, mire elhitték a többiek hogy tényleg gól lett. Sok más gólom a múlt homályába veszett, de ez a kettő máig megvan tisztán. Edzőként az első siker szintén a Kerület pályán volt, ahol Vatai Attila irányításával 3:2-es győzelmet arattunk a műfüvesen. Mindenképpen kiemelném azonban a tavalyi szezon pasaréti meccsét, ahol a 89. percben még a Kerület vezetett 2:1-re, de a mérkőzést lezáró hármas sípszónál már 3:2 volt a PSE javára. Csodálatos születésnapi ajándék volt a csapattól.

 

 
http://nb3foci.hu weboldalon Puskás Attila mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:
 
 

2018.11.17. (szombat) 11:00 óra

Puskás Akadémia FC II. – Ménfőcsanak ESK

Utolsó öt meccséből négyet elveszített a Csanak, az akadémisták ugyanakkor most jó passzban vannak. Tipp: 2-0

 

2018.11.17. (szombat) 13:00 óra

Komárom VSE – Érdi VSE

Rangadó. Könnyen lehet, hogy a Komárom még jobban rá tud tapadni a vendégekre a tabellán. Tipp: 2-1

 

Sárvár FC – Csepel FC

A hazai csapat az esélyesebb, de a Csepelnek is nagyon kellene legalább 1 pont. Tipp: 1-1

 

FC Nagykanizsa – BKV Előre

Javíthat a Nagykanizsa a nagy hazai pofon után érkező fővárosiak ellen. Tipp: 1-0

 

Pápai Perutz FC – TARR Andráshida SC

Lendületben a Pápa, meglepetés lenne a hidai pontszerzés. Tipp: 2-0

 

Pénzügyőr SE – III. KER. TVE

Budai rangadó, amelyen a Pénzügyőr még értékesebbé teheti múlt heti bravúr győzelmét. Ha hátul nem kapkodnak, akkor megmenthetik az őszt a hazaiak. Tipp: 3-2

 

THSE-Szabadkikötő – MOL Vidi FC II.

Hajlok arra, hogy hazai győzelmet tippelek. Tipp: 2-1

 

2018.11.17. (szombat) 15:00 óra

FC Ajka – Dunaharaszti MTK

A szezon bravúrja lenne, ha a Haraszti akárcsak egy pontszerzéssel, de megszakítaná a listavezető sikersorozatát. Tipp: 4-1

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply