A BVSC ellen sem lehet más a célunk, mint megnyerni a meccset – Interjú Lászka Balázs vezetőedzővel


– Úgy tudom, hogy sokan betegség miatt nem álltak rendelkezésre, így egy meglehetősen felforgatott csapattal léptünk pályára a DEAC ellen. Mit lehet tudni a hiányzókról? Hogy vannak?

– Igen, valóban sok játékosunk hiányzott a múlt héten sérülés és betegség miatt. Nem volt ideális a felkészülésünk a DEAC elleni mérkőzés előtt, de úgy gondolom, hogy a sok sérült és beteg ellenére egy elég erős csapatot sikerült pályára küldenünk, így benne volt a bravúr lehetősége is. Nagyon sajnálom, hogy ez nem sikerült. Bízom benne, hogy a maródi játékosok közül többen felépülnek és a BVSC ellen már bevethetőek lesznek, így egy még erősebb gárdát sikerül majd összerakni a vasárnapi fővárosi derbire.

– Több sebből vérző csapatunk, úgy vélem, hogy a csoport egyik legerősebbjével mérkőzött meg, miként vélekedsz a mutatott játékról, teljesítményről?

– Nagyon sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, mert úgy gondolom, hogy egy picivel több energiát belefektetve, illetve nagyobb koncentrációval bravúreredményt tudtunk volna elérni az egyetemi csapat ellen. De mondtam is a játékosoknak a mérkőzés után, hogy most már fel a fejjel, csak a következő meccsre koncentráljunk, amiből ki kell hozni a maximumot. Nem is aggódok, mert a most pályára lépő játékosok is megmutatták, hogy van bennük potenciál, tudnak lendíteni a csapaton, illetve hasznos tagjai a keretnek, így akár velük is meg tudjuk oldani az utolsó öt mérkőzést. Nem is lesz probléma, úgy gondolom, hogyha koncentráltak leszünk, és ugyanazt vissza tudjuk hozni, mint amit a bajnokság közepén nyújtottunk, akkor szépen tudjuk zárni a szezont.

– A következő fordulóban a BVSC következik, amely minden tekintetben kiemelkedik a mezőnyből. Mire számítasz, meg tudjuk őrizni pasaréti veretlenségünket?

– Ugyanúgy, mint a többi csapat ellen, ezúttal sem lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése. Ennek szellemében készültünk a héten. A taktikánk is ennek lett alárendelve. Remélem, hogy amit elterveztünk és gyakoroltunk, azt vasárnap sikerül kivinni a pályára, és akkor sok örömet tudunk okozni a meccsre kilátogató szurkolóinknak.