A Karcagon túl, a BKV meccs előtt – Interjú Lászka Balázs vezetőedzővel

– A mérkőzés képe alapján mennyire jogos, hogy vereséget szenvedtünk?

Tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani a kilencven perc során, ami többé-kevésbé sikerült is az első félidőben. A második periódusban az akaratunkat rá akartuk erőltetni az ellenfélre. Úgy gondolom, hogy jól kezdődött, de a hatvanadik perc tájékán egy hazai szöglet után – amelyet három súlyos egyéni hiba előzött meg – gólt kaptunk, és utána hiába támadtuk végig a mérkőzést, volt több lehetőségünk is, de nem tudtunk betalálni. Így az eredménnyel nem lehetek elégedett, de a játékosoknak nem tudtam szemrehányást tenni a mérkőzés után. Mondtam nekik, hogy készüljünk a következő meccsre, amit meg kell nyerni. És fel a fejjel!

– Mely dolgok voltak azok, amelyekkel különösen elégedetlen voltál?

– Az első félidőben nagyon beszorultunk a saját térfelünkre, és amikor megvolt a labda, akkor is csak nagyon rövid ideig tudtuk birtokolni, illetve az, hogy volt két nagy helyzetünk és egyiket sem tudtuk kihasználni. Ez fájó pont volt. A második félidőben pedig a begyakorolt figuráink, sémáink végén rendszeresen rossz döntéseket hoztunk, nem voltunk elég élesek. Ha ezeken tudunk javítani, akkor úgy gondolom, hogy nem lesz gond a következő hetekben.

– A vereség ellenére a negyedik helyen állunk, és vasárnap a BKV ellen hazai pályán tovább gyarapíthatjuk pontjaink számát. Mit vársz a találkozótól?

– Vasárnap egy jó csapat ellen fogunk pályára lépni. Fontos lesz, hogy végig koncentráltan tudjunk játszani, hogy jó döntéseket hozzunk a befejezéseknél. Mint minden csapatból, a BKV-ból is rendesen felkészülünk. Azt gondolom, hogy ha bele tudjuk tenni azt a minőséget, amit hazai pályán eddig mindig beletettünk, akkor meg tudjuk szerezni a három pontot. Mert nem lehet más a célunk, mint hogy kiszolgáljuk a hazai közönséget.