A Putnok ellen megpróbáljuk kidolgozni azt a taktikát, amivel sikeresek lehetünk – interjú Lászka Balázs vezetőedzővel

– A mérkőzést megelőzően azt nyilatkoztad, hogy nem várható sok helyzet, ami be is igazolódott. Sajnos ezek kihasználásában alulmaradtunk. Milyen más okait látod a vereségnek?

– Nagyon fájó a vereség, főleg annak függvényében, hogy ellenfelünk két egyéni hibánkat gólra váltotta – nem is volt több – és ezzel el is vitte a három pontot. Részünkről nagyobb koncentrációval és hittel kell megvívnunk az ilyen típusú találkozókat és akkor meg tudjuk nyerni a ki-ki mérkőzéseinket a bajnokság hátralévő részében, gondolok itt a tavaszi szezonra is.

– Már túl vagytok 18 bajnokin, nagyon hosszú, és megerőltető a szezon. Mivel fogtok próbálkozni, hogy a hátralévő két meccsre felpörgessétek a csapatot? Ilyenkor a fokozottabb edzésmunka, vagy egy kis pihenés engedélyezése az üdvözítőbb?

– Igen, az őszi bajnokság vége felé közeledünk, ilyenkor már nagy dolgokat nem tudunk betanítani a játékosoknak. Arra kell figyelni az edzéseken, hogy a frissesség időzítésén legyen a hangsúly. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor az utolsó két mérkőzésen jó állapotban tudunk pályára lépni. Azt is látni kell, hogy a mi játékosaink munka, illetve iskola mellett sportolnak. A hosszú szezon végén nagyon figyelni kell a rotációra, hogy a legjobb állapotban lévő labdarúgók lépjenek pályára.

 – Most már elég hosszúra nyúlik a nyeretlenségi sorozatunk. Vasárnap a második helyezett Putnok otthonába látogatunk. Képesnek érzed a csapatot arra, hogy bravúrt hajtson végre? Számíthatunk-e Csigi Ádám, illetve Urbin Martin visszatérésére?

– Urbin Martinra már a hétvégi bajnokin számíthatok. Csigi Ádámról viszont annyi, hogy ő most jön vissza egy súlyosabb sérülésből, nagyon remélem, hogy a jövő heti bajnokin, ha pár percre is, de bevethető lesz. Ami a hétvégi ellenfelünket illeti, egy nagyon jó formában lévő csapathoz megyünk, amely nagyon stabil. Az együttest jó játékosok alkotják, és kiegyensúlyozottan szerepel a bajnokságban. De mint minden összecsapásra, erre sem feltett kézzel megyünk. Megpróbáljuk kidolgozni azt a taktikát, amivel sikeresek lehetünk. Remélem, hogy ez sikerülni fog és akkor pozitív élményekkel térhetünk haza.