A XII. Kerület Svábhegy FC – Pénzügyőr SE mérkőzés beharangozója

BLSZ I. osztály 29. forduló

2021.05.21. (péntek) 20:30 óra, Goldball Park

XII. Kerület Svábhegy FC – Pénzügyőr SE

Mérkőzés adatlap

Játékvezető: Czene-Joó Ádám, asszisztensek: Reszler Csaba, Dobó Gábor

Már csak 2 forduló van hátra a bajnokságból. A három napos hosszú hétvége előtt, már pénteken pályára lépünk a győzelem reményében.


Vezetőedzőnket, Sólyom Ferencet kérdeztük:

 Közel 20 ponttal lemaradtunk a Kelentől és a Csepeltől, miközben dobogós reményeink is elszálltak. Már csak az a kérdés, hogy a 4., az 5., vagy a 6. helyen zárjuk a bajnokságot. Hogy látod, a játékosállományunk erőssége alapján reális ez ahol állunk?

  • Sajnos elfogytunk a bajnokság második felére, ráadásul a csatársorból döltek ki meghatározó játékosok. Ez nagyban befolyásolta eredményességünket. Többet kellett tenni a támadások, helyzetek kialakításában, amivel a védekezésünk többször gyengült, és könnyű gólokat adtunk ellenfeleinknek. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki szinte minden ellenfelünk ellen, de rendre ki is hagytuk őket, ami görcsösséghez vezetett, ami még inkább megnehezítette a jó döntéseket a kapu előtt. 

– A meccsünket megelőzően a Csepel sorozatban játszotta mérkőzéseit, 120 perces Budapest Kupa döntő, bajnoki pótlások. Sajnos mi már nagyon régóta csak a bajnokságra koncentrálhatunk, ennek ellenére nem látszódott, hogy  föléjük kerültünk volna. Mi ennek az oka?

  • Én úgy láttam, hogy a mérkőzés nagy részében mi irányítottuk a mérkőzést, és a második félidőben a Csepel sokszor 9 emberrel védekezett, de szombaton is az történt, amiről a fenti sorokban írtam. 

– 1 hete azt nyilatkoztad, hogy „valami megtört a fejekben”. Hogyan tudunk ezen változtatni?

  • Nehezen! De erről nem szeretnék beszélni. Megpróbáljuk a hátralévő két mérkőzésen a legjobb játékunkat hozni, hogy legalább a vége szebb legyen.

– Mit vársz a pénteki Svábhegy elleni mérkőzéstől?

  • Nem lesz könnyű mérkőzés az biztos. Furcsa időpontban, egy borzalmas pályán, egy védekező csapat ellen. Azokat az erényeket kellene csillogtatni, amiben mostanában gyengélkedünk, de megpróbálunk támadni, gólokat szerezni, hátul pedig nem hibázni. 

További mérkőzések:

2021.05.21. (péntek) 19:30 óra

RAFC – 1908 SZAC Budapest

Mérkőzés adatlap


2021.05.22. (szombat) 11:00 óra

Budafoki MTE II. – Fővárosi Közterület SK

Mérkőzés adatlap


2021.05.22. (szombat) 17:00 óra

Csepel FC – ASR Gázgyár

Mérkőzés adatlap


2021.05.22. (szombat) 18:00 óra

Testvériség-Újpalota SE – Fővárosi Vízművek SK

Mérkőzés adatlap


REAC – Kelen SC

Mérkőzés adatlap


2021.05.23. (vasárnap) 17:00 óra

Ikarus BSE – Unione FC

Mérkőzés adatlap


CSEP-GÓL FC – 43. Sz. Építők SK

Mérkőzés adatlap