Az FC Nagykanizsa – Pénzügyőr SE mérkőzés beharangozója

 

NB3 6. forduló

2018.09.09.  (vasárnap) 16:00 óra, Nagykanizsa, Zárda utcai (Olajbányász) Sporttelep

FC Nagykanizsa – Pénzügyőr SE

Játékvezető: Bana Gergely, asszisztensek: Kiss Balázs, Perák András

 

A Nagykanizsa újonc a Nyugati csoportban. 9 pontnyi előnnyel a Hévíz előtt nyerte meg a Zala megyei bajnokságot. Már az előző bajnoki évben is első lett, de akkor elvérzett a Makó elleni osztályozón. Idén a Nagyatádot kapta ellenfélül és 7-0-s összesítésben kivívta a feljutást az NB3-ba.

A Kanizsa remekül kezdte a bajnokságot, jelenleg a 3. helyen áll. Általában gólgazdag meccseket játszik, az eddigi 5 bajnokin 13 alkalommal volt eredményes. Védelme viszont sebezhető, meccsenként átlagban két gólt kapott. Az FC Nagykanizsa nem tévesztendő össze a Nagykanizsai Olajbányász SE csapatával, amely annakidején több alkalommal is szerepelt az NB1-ben, de 2002-ben megszűnt. Az FC Nagykanizsa a hazai mérkőzéseit az egykori vetélytárs, az Olajbányász Sporttelepén rendezi.

8 évvel a megszűnése előtt, az NB2 Nyugati csoportjában megmérkőztünk az Olajbányásszal, ugyanezen a pályán, s akkor 4-1-es vereséget szenvedtünk. Fennmaradt egy rövid videóösszefoglaló 1994-ből:

 

Hevesi Tamás vezetőedzőt kérdeztük a mérkőzésről.

  • Vasárnap a Nagykanizsa következik. Mit vársz a meccstől?
  • A Nagykanizsa egy nagyon jó csapat. Tudomásom szerint fel akar jutni a másodosztályba. A Kanizsa mellett szól a hazai pálya, a hazai nézősereg. Ennek ellenére szeretnénk jó játékkal megörvendeztetni szurkolóinkat. Megpróbálunk jó eredményt elérni, hiszen pontot, pontokat kell szereznünk. Nem fogunk senkitől sem megijedni, hiszen az Ajka és a Pápa ellen is megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani.

2018.09.09. (vasárnap) 11:00 óra
MOL Vidi FC II. – III. KER. TVE
2018.09.09. (vasárnap) 16:00 óra
BKV Előre – THSE-Szabadkikötő
Csepel FC – TARR Andráshida SC
Érdi VSE – Ménfőcsanak ESK
Komárom VSE – Dunaharaszti MTK
Sárvár FC – FC Ajka

FC Nagykanizsa – Pénzügyőr SE
Pápai Perutz FC – Puskás Akadémia FC II.

Be the first to comment

Leave a Reply