Az újonnan érkezőkkel tovább gyarapodott a létszám, és a minőség is. Interjú Sólyom Ferenc vezetőedzővel

– A hathetes felkészülési időszak végére értünk. Milyen állapotban van a csapat?

– A felkészülés elején kicsit megijedtem, mert kevesen voltunk, betegségek és sérülések miatt több hiányoztak, illetve úgy volt, hogy lesznek távozók is. A betegek meggyógyultak, viszont a sérültek közül még nem épült fel mindenki, de hétről hétre többen lettünk, és egyre hasznosabb edzéseket tudtunk tartani. A felkészülési mérkőzések is eredményesek voltak, elérték azt a célt, amit terveztünk. A felkészülés végére pedig létszámban, minőségben és fizikai állapotban is elértük a megfelelő szintet.  

– Ketten távoztak, öten érkeztek. Úgy vélem, hogy tovább erősödött a játékosállomány. Te miként látod ezt?

Az új érkezőkkel tovább gyarapodott a létszám, és a minőség is. Mindannyian erősítést jelentenek, hiszen magasabb osztályból érkeztek. Ráadásul szinte mindenkit jól ismerek, hiszen megfordultak a III. KER. TVE csapatában, amikor még ott edzősködtem, ami megkönnyítette a dolgomat, sőt azóta még tapasztaltabbak, és rutinosabbak lettek. 

– Sajnos gólkirályunk, Csigi Ádám megsérült egy edzés során. Mit lehet tudni az állapotáról és várhatóan mikor térhet majd vissza?

Valóban, sajnos egy edzésen az egymás elleni játék során megsérült Ádám térde, de reméljük nem lesz hosszú idő, amit ki kell hagynia. Addig is meg van a stratégia, hogy pótoljuk a góljait, amit remélhetőleg már szombaton bizonyítunk is. 

– A nyáron 9-0-ra vertük az Ikarus csapatát. Mit lehet azóta tudni ellenfelünkről, erősödött a játékosállományuk?

A nyári mérkőzés jó alapot adott az őszi szezonnak, és abban bízunk, hogy a mostani mérkőzésen is egy sikeres rajttal folytatni tudjuk a célokhoz vezető utat. Fiatal társaság, szinte a saját utánpótlásából merítenek, ami nagyon szimpatikus dolog, és biztosak lehetünk benne, hogy mindent meg fognak tenni, hogy megnehezítsék a dolgunkat, de ezzel számolnunk kell minden héten.   

Szécsi József