Beharangozó: Pénzügyőr SE – Puskás Akadémia FC (Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért)

 

Magyar Kupa, a legjobb 16 csapat közé jutásért

2018.12.04.  (kedd) 11:00 óra, Pasaréti út

Pénzügyőr SE – Puskás Akadémia FC

Játékvezető: Nagy Róbert, asszisztensek: Berényi Ákos, Márkus Péter

Elveszítettük a múlt heti Dunaharaszti elleni mérkőzést. A bajnokságot 2019. március 3-án, Ajkán az utolsó helyről folytatjuk majd.

Nem nyújthat kárpótlást, de azért örömteli, hogy a Magyar Kupában viszont sikerült bejutnunk a legjobb 32 csapat közé. Kedden délelőtt az ország kilencedik legjobb együttese látogat Pasarétre. Az, hogy miért rendeznek ilyen időpontban mérkőzéseket, egy külön cikket érdemelne, de aki tud, az jöjjön el, ugyanis ezeknek a kupameccseknek van egy sajátos hangulata. Nincs döntetlen, ott helyben minden eldől. A kis egér, hogy a Kerület szurkolóit idézzem: „Ti vagytok az egérek” (sic), megmérkőzhet a macskával. Emellett labdarúgócsapatunk neve bekerül a napi hírműsorokba, és várhatóan a mérkőzés összefoglalója is látható lesz majd a sportcsatornán. Végre nekünk is osztanak lapot, kapunk egy kis rivaldafényt. Botorság lenne továbbjutást várni, de azt igen, hogy iszonyatosan odatesszük magunkat és megmutatjuk, hogy a Pénzügyőrrel számolni kell, és nem adjuk fel!!!

A továbbjutás 1 meccsen dől el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik.

Rajkó Zoltán szakosztályvezető-helyettest kérdeztük:

– Úgy emlékszem, hogy már 11-12 éve annak, hogy utoljára a 16 közé jutásért léphettünk pályára a Magyar Kupában. Ha nem tévedek, 7-1-es vereséget szenvedtünk az akkor az első osztályban szereplő, Prukner László vezette Kaposvártól. Neked milyen emlékeid vannak a Magyar Kupa szerepléseink kapcsán?

– A Magyar Kupa szerepléseink kapcsán egy RKSK elleni idegenbeli mérkőzés jut eszembe, ahol döntetlenre végeztünk és a büntetőrúgásokra becseréltük az addig pályára nem lépő cserekapusunkat Szakács Kristófot. Ez annyira megzavarta ellenfelünket, hogy három 11-est is elhibáztak és továbbjutottunk. A másik két élmény pedig a Vasas és a szombathelyi Haladás elleni hazai kupameccsek, ahol mindkét meccset elveszítettük, de szurkolóink vastapssal köszöntöttek minket a tisztességes helytállást elismerve.

– Két megye I-es csapat után, kedden egy NB1-es következik. Az ősz folyamán 2-0-s vereséget szenvedtünk a Puskás Akadémia második csapatától, kedden várhatóan egy sokkal erősebb együttes érkezik. Mi lehet a cél ezen a mostani összecsapáson?

– A keddi mérkőzésen a célunk a minél szorosabb eredmény elérése. Természetesen a Puskás a mérkőzés favoritja, de a fociban mindig történnek csodák.

– Hogy állunk hiányzók terén?

– Hiányzók terén nagyon jól állunk, vagyis jó sok van belőle. A fél védelem betegség vagy külföldi elfoglaltság miatt nem áll rendelkezésre, de mindig az a legerősebb Pénzügyőr, amelyik éppen pályára lép. Nekik mindenképpen ünnep lesz ez a mérkőzés, legyen bármi is az eredmény.

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 3. FORDULÓ)

December 4., kedd:
11.00: Pénzügyőr SE (NB III)–Puskás Akadémia FC
12.00: Szentlőrinc SE (NB III)–Kisvárda
12.00: III. Kerületi TVE (NB III)–Mezőkövesd Zsóry
12.00: Sajóbábony VSE (NB III)–Taksony (NB III)
20.00: Vasas FC (NB II)–DVSC (Tv: M4 Sport)
December 5., szerda:
12.00: Budaörs (NB II)–DVTK
12.00: Sényő (NB III)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
12.00: Tiszaújváros (NB III)–Budapest Honvéd
12.00: Iváncsa KSE (NB III)–Szombathelyi Haladás
12.00: Érdi VSE (NB III)–Tarr Andráshida SC (NB III)
12.00: Füzesgyarmati SK (NB III)–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE (NB II)
12.00: Soroksár SC (NB II)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II)
15.00: FC Ajka (NB III)–MTK Budapest
15.00: Budafoki MTE (NB II)–Mol Vidi FC
15.00: Siófok (NB II)–Paksi FC
18.00: Kaposvári Rákóczi FC (NB II)–Újpest FC

Be the first to comment

Leave a Reply