Bejutottunk a legjobb 32 csapat közé a Magyar Kupában

Magyar Kupa, a legjobb 32 csapat közé jutásért

2018.10.31.  (szerda) 12:30 óra

Dabas-Gyón FC – Pénzügyőr SE 0-1 (0-0)

Játékvezető: Káprály Mihály, asszisztensek: Kurinka Béla, Gordos Árpád Mihály

Dabas, 150 néző

Mérkőzés adatlap

Dabas-Gyón FC: Kovács Tamás – Illés Bence, Tóth Tamás (Emperger László), Lannert Bence, Hollauer Balázs, Bakonszegi Attila (Gáspár Tibor), Gyurok Tamás, Csordás Szabolcs, Szkunc Vjacseszlav (Bodnár István), Huller Ádám, Tóth Attila

Pénzügyőr SE: Gábor Péter – Despotovic Vanja (Tóth Máté), Varga-Sebestyén Benjámin, Feil Máté (Ablonczy Gerjén), Sztrunga Zsolt, Szigeti Attila, Karvalics Bence, Nagy Bendegúz (Biró József), Szabó Balázs, Turi Ákos, Kovács Gábor

Vezetőedző: Vatai Attila

Góllövő: Feil Máté 77. perc

Vatai Attila 8 egykori játékosát rakta be a kezdőbe. Az elmúlt másfél évben a csapathoz érkezett labdarúgók közül csak Gábor Péter, Despotovic Vanja és Kovács Gábor került be.

 

Az első perctől kezdve irányítottuk a játékot. A BKV ellen látotthoz képest merőben más felfogásban léptünk pályára.  Belementünk a párharcokba, és ezek többségét meg is nyertük. Remekül lezártuk a területeket, így a hazaiak a mérkőzés folyamán komoly helyzetet nem igazán tudtak kialakítani. Ügyesen járattuk a labdát, több lehetőségünk is volt, de egyiket sem sikerült értékesítenünk. Már vészesen fogyott az idő, amikor Turi Ákos ragyogó átadással hozta helyzetbe Feil Mátét, aki ügyesen kibújt a védők közül és a kapus mellett a hálóba lőtt. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de a helyzetek sorra kimaradtak. 

Kattints a fotóra a további képek megtekintéséhez!

Rajtunk kívül még 11 NB3-as csapat jutott be a legjobb 32 közé: III. KER. TVE, Érdi VSE, FC Ajka, Sényő-Carnifex FC,  Taksony SE, Iváncsa KSE, Szentlőrinc SE, Termálfürdő Tiszaújváros, Füzesgyarmati SK, Sajóbábony VSE, TARR Andráshida SC. A Magyar Kupa következő körének sorsolása az este 20:00 órakor kezdő ETO FC – Újpest FC mérkőzés után lesz megtartva. Nagyon jó érzés, hogy mi is érdekeltek vagyunk!!!

A mérkőzést követően Rajkó Zoltán szakosztályvezető-helyettessel beszélgettünk:

– A bajnokságban nem ment eddig a csapatnak, így felmerülhetett a kérdés, hogy érdemes-e energiát fektetni a mai meccsbe. 
– Minden mérkőzésbe energiát kell fektetni, már csak azért is mert a legjobb 32 közé kerülés a Kupában csodálatos dolog. Izgatottan várjuk a sorsolást.
– Végül mi volt az ami döntött?
– Ami döntött az a higgadtság volt. Türelmes volt a csapat és nem siettette, hogy minél előbb eldőljön a meccs, hiszen arra ráfázhattunk volna. Az ellenfelünk kiválóan felkészített csapat, mely mind a körülményekben, mind játékban NB3-as szintű. Nem véletlenül vezeti a Pest megyei tabellát. Hozzátenném, hogy ebben a győzelemben nagyban benne van Hevesi Tamás és Somodi László munkája is.
– Mely játékosok teljesítményével voltatok a leginkább elégedettek? Kiket emelnél ki?
– A csapat egységét emelném ki, a sikerben mindenkinek része volt. Azoknak is, akiknek ma nem jutott szerep vagy csak keveset játszottak.
– Minek drukkolsz majd a sorsoláson? Melyik csapatot szeretnétek?
– Szeretnénk újra NB1-es csapatot Pasarétre hozni, mert a Vasas és a Haladás elleni Magyar kupa meccsek ünnepek voltak a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt.
 

Be the first to comment

Leave a Reply