Győzelemmel zárnánk a hosszú szezont vasárnap a Tiszaújváros ellen – interjú Lászka Balázzsal

– Az eredmény azt mutatja, hogy sima vereséget szenvedtünk Putnokon. Valóban így volt? Nem volt esélyünk a pontszerzésre?

– Az igazság az, hogy az első félidőben két védekezésből elkövetett egyéni hiba után kerültünk 2-1-es hátrányba, ezt követően a második félidőben megpróbáltunk támadószellemben fellépni. Egy nagyon ígéretes helyzetünk volt a második félidő elején, amit nem sikerült berúgnunk, az ellenakcióból pedig gólt kaptunk, így 3-1 lett az eredmény. Ekkor már minden mindegy alapon kellett játszanunk. Sajnos nem sikerült felzárkóznunk, így 4-1-es vereséget szenvedtünk, ami ha csak valaki az eredményt nézi, akkor egy sima vereségnek tűnik. Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, mint amit az eredmény mutat. Nagyon sajnálom, hogy ez így ért véget, de nem kell szomorkodnunk, megyünk tovább, egy jó csapat otthonában kaptunk ki.

– Az elmúlt hét mérkőzésből mindössze három pontot tudtunk megszerezni, így a másodikról lecsúsztunk a kilencedik helyre. Melyik a csapat valódi arca, amit a szezon első felében, vagy amit mostanában látunk?

– Szerintem az igazság az a kettő között van. A szezon első felében voltak olyan mérkőzéseink, amikor nem mi voltunk az esélyesek, de nyerni tudtunk. A második részben pedig több esetben mi voltunk az esélyesek, de csak pontot, vagy még pontot sem tudtunk szerezni. Még egyszer mondom, az igazság valahol félúton lehet. Annál mi tudunk jobban is játszani, mint amit az utolsó hét forduló mutat.

 – Elsősorban mely dolgok azok, amelyeken változtatni kell, amelyek nem működnek?

– Már korábban is mondtam, hogy a szezon vége felé már nem lehet nagy dolgokat végrehajtani. Egy mérkőzésünk maradt hátra a 2022-es évből, ezt mindenféleképpen meg kell nyernünk. Ennek szellemében fogunk kifutni hétvégén. Pici változások lesznek, nem taktikai dolgokra gondolok, hanem személycserékre. Ki a frissebb, ki a mentálisan jobb állapotban lévő játékos, azokat fogjuk pályára küldeni. Aztán majd a téliszünetben elemezni fogjuk a 20 forduló tanulságait. Levonjuk a következményeket és akkor ennek fényében tudunk nekivágni az alapozásnak, a tavaszi szezonnak.

– A július végi első fordulóban 3-0-ra nyertünk Tiszaújvárosban. Mire számíthatunk vasárnap az év utolsó bajnokiján?

– Hosszú szezonon vagyunk túl. Eléggé fáradtak a játékosaim. Kicsit ki is merültek, de a heti edzésmunka alapján azt mondom, hogy nem lehet probléma a mérkőzéssel, érzem a társaságban, hogy megakarják mutatni hogy több van bennünk, mint amit az utolsó pár mérkőzés eredménye mutat. Ennek szellemében fogunk kimenni és meg fogjuk nyerni a mérkőzést, nem is lehet más célunk. Remélem, hogy egy szépségtapasszal tudjuk zárni ezt a 20 mérkőzést, és akkor azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a szezonnal.