Így alakulhat a BLSZ1 mezőnye a következő bajnokságban

Még mindig sok a nyitott kérdés, de megpróbáljuk felvázolni, hogy miként alakulhat a BLSZ1 mezőnye a következő szezonban.

  • Tegnap bizonyossá vált, hogy a sorsolás jóvoltából a bajnok Kelen SC erőnyerőként, osztályozó nélkül már az NB3 tagja.
  • Az NB3 budapesti csapatai közül kiesőhelyen végzett a BKV Előre és a Tintahalak. Elképzelhető, hogy csakúgy mint a korábbi években, az esetleges visszalépések miatt ezúttal is feltöltésre kerül a látszám az NB3-ban, de nem igazán van annak reális esélye, hogy bármelyikük is meg tudja őrizni harmadosztályú tagságát. Érdemes azzal számolni, hogy mindkét együttes a BLSZ1-ben indul majd!
  • Jelen állás szerint a BLSZ1-ből 3 csapat esik ki: Ikarus BSE, RAFC, Fővárosi Közterület SK
  • A BLSZ2 bajnokságban egyelőre még nem tudni, hogy melyik együttes lesz majd az aranyérmes, de az már biztos, hogy a tabella első két helyén a Pestszentimre és a MUN SE végez, így ez a két együttes minden bizonnyal a BLSZ1-ben folytatja majd.

(Amennyiben újabb budapesti NB1-es, esetleg NB2-es együtteseknek lesz lehetőségük arra, hogy tartalékcsapatot indítsanak, az felülírhatja a felvázoltakat.) Kicsit sok a feltételes mód, de sajnos még mindig van jó pár tényező amely nem tisztázott.