Jászberényen túl, Körösladányon innen – Az idegenbeli döntetlent követően, Pasaréten ismét a három pont megszerzése a cél (Interjú Lászka Balázzsal)

– Korán vezetést szereztünk Jászberényben, de végül nem sikerült megtartanunk előnyünket. Miként értékeled a meccset?

Igen, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első helyzetünket Biró Ákos révén gólra is tudtuk váltani. Sajnos ez nem tudott nekünk pluszlökést adni. A félidő hátralévő részében, igaz, hogy volt még egy vagy két lehetőségünk, de úgy gondolom, hogy egy kicsit beleszürkültünk a mérkőzésbe. A játékunk visszaesett. Szünetben úgy gondoltam, hogy fel tudjuk rázni a csapatot és rendezzük a sorokat, sajnos ez nem sikerült, mert a második félidőben hat perc után egyenlített az ellenfél. Volt egy kiállítás és egy büntető, ami nem tudom, hogy jogos volt vagy nem volt jogos, de mindenféleképpen véleményes volt. Ezt követően a legfontosabb az volt, hogy ne szenvedjünk vereséget, de emellett próbáljuk megnyerni a mérkőzést. Sajnos az utóbbi nem sikerült, de úgy gondolom, hogy egy igazságos döntetlen született. Be kellett érnünk egy ponttal, bár háromért jöttünk.

– Két nagyon fiatal játékos, Kovács Jenő és Puskás Bence is kezdőként kapott játéklehetőséget, valamint csereként beállt Tóth Dominik, akinek a nevével eddig még nem találkozhattak a szurkolók. Mit kell róluk tudnunk és mennyiben voltál elégedett a teljesítményükkel?

– Igen, két fiatal játékosunk most először volt kezdő. Van három kiváló kapusunk, most úgy döntött a szakmai stáb, hogy Puskás Bence kap lehetőséget arra, hogy bizonyítson. Úgy gondolom, hogy nem nyújtott rossz teljesítményt. Mindent megtett a csapatért, a tizenegyesről nem tehetett. A másik fiatal játékos, Kovács Jenő, már egyszer csereként pályára léphetett. Most kezdőként is kapott lehetőséget. Vele is elégedett voltam, rászolgált a bizalomra. Azokat a dolgokat megoldotta, amelyeket rábíztam, de úgy gondoltam, hogy a második félidőre elfáradt, ezért cseréltem le. A harmadik játékos, akivel még nem nagyon találkozhattak a nézők, Tóth Dominik, ő két hete került hozzánk Balassagyarmat érintésével. Őt szerettük volna mindenképpen megnézni, hogy éles helyzetben mire képes. Úgy gondolom, hogy szintén tudjuk majd használni, erőssége lehet csapatuknak.

– A hétvégén, szombaton lépünk majd pályára egy másik újonc, a Körösladány ellen. Mit kell tudnunk róluk?

– A Körösladány csapatáról azt kell tudni, hogy egy eléggé direkt futballt játszik. Jó felépítésű labdarúgói vannak. Erővel jól bírják, intenzívek, az egész pályát bejátsszák. Elől és hátul erővel, illetve erővel is próbálják megoldani a játékukat. Mi erre fel fogunk készülni. Kielemezzük erősségeiket, gyengeségeiket, a hibapontjaikat, és ennek fényében fogunk szombaton 13:00 órakor pályára lépni. Ezúttal is csak a győzelem az elfogadható, a három pontért lépünk majd pályára. Reméljük, hogy ez sikerülni is fog.