Lászka Balázs: “Nagyon csalódott mindenki. Győzelmet reméltünk, amit a játék képe alapján igazán megérdemeltünk volna” – Békéscsaba 1912 Előre II. – Pénzügyőr SE 1-1

  • Idegenben szereztünk egy pontot, vagy veszítettünk kettőt? Te hogy látod ezt?

Én mindenféleképpen azt mondom, hogy veszítettünk két pontot. Mind a játék képe alapján, mind az alapján, hogy úgy utaztunk le, hogy csak a győzelem jöhet számításba. Nagyon sok lehetőségünk volt, de az utolsó húsz perc nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük. Bánkódhatunk amiatt, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést.

  • A csereként beállt Varga Örs helyett más játékos jött be. Mi volt ennek az oka?

Örs csereként állt be a szünetben, őt a meccs hajrájában le kellett cserélni, mert egy roppanást érzett a lábában, így egy nagyobb sérülést megelőzve a csere mellett döntöttünk.

  • Ezúttal nem volt tudósítás a mérkőzésről, felelevenítenéd, hogy miként estek a gólok? Annyit tudok, hogy egy 11-est követően találtunk a békéscsabaiak hálójába, de mi előzte ezt meg?

Már ezt megelőzően, az első és a második félidőben is nagyon komoly lehetőségeink voltak a gólszerzésre.  Az 51. percben Tóth Kristóf oldalról beadott labdáját Bogdán Rajmond csípővel átvette, és pont a lövés előtt hátulról meglökték két kézzel az ötös vonalánál, így átesett a labdán. A játékvezető jogosan 11-est ítélt, a hazaiak nem is nagyon reklamáltak. Bartos Julián 11-esénél a kapus eltalálta az irányt, bele is ütött, de végül is egy tiszta gól lett belőle. Ezzel vezettünk 1-0-ra. A 78. percben viszont az ellenfél egyik félpályáról induló játékosa teljesen szabadon vezethette a labdát, majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Kapus szempontból nagyon nehéz lövés volt, mert szélre is ment, és nem is volt blokkoló játékosunk. Az volt a legnagyobb probléma hogy tisztán jöhetett el 45 méterről a srác, nem vette fel senki.

  • Akkor nem mondanád azt, hogy Puskás Bence miatt kaptuk a gólt? Ha Steer Bence véd, akkor sem biztos, hogy kivédte volna?

Nem. A kapusnak ehhez semmi köze sincsen. Puskás Bence megoldotta a dolgát, nem rajta múlt, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést.

  • Milyen volt a csapat hangulata a meccs végén?

Nagyon csalódott mindenki. Győzelmet reméltünk, amit a játék képe alapján igazán megérdemeltünk volna, de csak saját magunknak köszönhetjük, hogy ezt a mérkőzést nem tudtuk megnyerni. Ezt a csapat is most átérzi, nagyon jogosan, de úgy gondolom, hogy a hétvégén tudunk javítani.

  • Ugye egy másik, egy erősebb Békés megyei együttes, a Füzesgyarmat következik. Mire számítasz ellenük?

Egy nagyon erős együttessel fogunk játszani, amelytől ősszel idegenben kikaptunk 2-0-ra. Fizikálisan erős csapat. Vannak külföldi játékosai is, akik megalkuvást nem tűrően harcolnak az utolsó pillanatig. Azt gondolom, hogy egy nagyon, de nagyon nehéz mérkőzés vár ránk otthon, de nem leküzdhetetlen az akadály és csak rajtunk fog múlni, hogy a meccset megnyerjük, vagy sem, de úgy gondolom, hogy sikerrel fogjuk venni ezt az akadályt.