Már a hatodik helyen a Pénzügyőr – Csütörtökön magabiztos siker a Tiszafüred ellen, vasárnap pedig Sényőre látogatunk – interjú Lászka Balázzsal

  • Nagy öröm, hogy ekkora különbséggel, 4-1-re nyertünk. Előzetesen benne volt ez a pakliban?
  • Úgy gondolom, hogy hazai pályán minden csapat ellen benne van ez az eredmény. Ha berúgjuk a helyzeteinket, akkor magabiztos győzelmet tudunk aratni. Most is arra készültünk, hogy sok helyzetünk lesz és megnyerjük a mérkőzést, ezért egy kicsit váratlanul ért bennünket hogy az első félidőben mindössze egy lehetősége volt ellenfelünknek és abból gólt tudott szerezni. Jól reagáltuk le, és talán egy kis szerencsének is köszönhető, hogy egyből válaszoltunk, a gólra gólt tudtunk rúgni, majd fordítottunk. Visszakerült a mérkőzés abba a kerékvágásba, amit mi szerettünk volna. 2-1-es vezetéssel mentünk szünetre, de előnyünk lehetett volna nagyobb is. El kell ismerni, hogy a szünetet követő első tíz percben ellenfelünknek is volt két óriási helyzete, de aztán nekünk is volt több lehetőségünk. A 90 percet alapul véve ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt volt a győzelmünk.
  • Történt néhány változás a kezdőcsapatban, kezdve azzal, hogy visszakerült kapunkba Steer Bence.
  • Korábban Puskás Bence is tökéletesen ellátta feladatát, pontok nem mentek el rajta, amit kellett azt megtette. Egy fiatal kapusról beszélünk. Előtte van a jövő. Megadunk neki minden segítséget, remélem, hogy be is fogja tudni futni azt a pályaívet, amit szánunk neki.
  • Említetted, hogy előnybe került a Tiszafüred, de két perc múlva már egyenlítettünk is, így gyakorlatilag megijedni sem volt idő. Munkaidőben volt a meccs, így sokan nem lehettünk ott. Miként estek a mérkőzés góljai?
  • A kapott gólról csak annyi, hogy nagyon bántó és fáj, de egy negyven méterről elvégzett pontrúgás után fejjel vették be a kapunkat, ez egy simán elkerülhető szituáció volt. Utána egy nagyon szép akcióból egyenlítettünk. A szélen támadás, majd beadás, aztán a hosszún érkezett a Popovics Bertold és bepasszolta a labdát a kapus lábai mellett a kapuba. Négy percre rá Biró Ákos a Popoviccsal végrehajtott szögletvariációt követően betört a 16-oson belülre és miután buktatták 11-est kaptunk. A büntetőt Ákos nagyon határozottan, magabiztosan értékesítette. Mindezek mellett az Urbinnak, a Kiss Dávidnak, illetve a Biró Ákosnak is volt egy-egy óriási lehetősége, amelyet nem sikerült gólra váltani. A második félidőben egy szélről belőtt labdát miután feljött a középpályáról, Megyeri Márk közelről bepofozta a kapuba. És még nem volt vége, hiszen volt egy végletekig kijátszott akciónk is, amit Biró Ákos sikeresen be tudott fejezni.
  • A múlt hét nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Persze eléggé áldatlan dolog az, hogy hajnalban kell elindulnia egy csapatnak a Diósgyőr tartalékjaihoz.
  • A múlt hetet említetted, de én hozzákapcsolnám a Vasas elleni mérkőzést is, ami felemásra sikerült részünkről, szerettünk volna nyerni. Úgy gondolom, hogy ellenfelünkhöz képest közelebb jártunk a győzelemhez. Diósgyőrben pedig a hetvenedik percig el kellett volna döntenünk a meccset. Amíg élesek és koncentráltak voltunk, addig nagyon jól játszottunk. Több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Aztán kijött az utazási fáradtság, a korán kelés, és fejben is elfáradtak a játékosok. Ezt követően már nem igazán volt sok esélyünk arra, hogy nyerjünk, de még arra sem hogy döntetlent érjünk el. Sajnos ez így alakult, kielemeztük a meccset majd felkészültünk a következő találkozóra, és úgy vélem, hogy ez sikerült is.
  • Lépjünk akkor előre, vasárnap a Sényő csapata következik, szerencsére most normális időpontban lesz a mérkőzés, nem kell a srácoknak hajnalban kelnie. Úgy emlékszem, hogy az ősszel végig fölényben voltunk és magabiztosan nyertünk. Mire számítasz vasárnap?
  • Akkor magabiztosnak mondható győzelmet arattunk, de látjuk, hogy ellenfelünk nagyon jó formában lendült, az elmúlt fordulókban sorra nyerte a meccseket esélyesebb együttesek ellen. Jó mérkőzésre számítok. Nyilván egy kis hátrányt szenvedünk amiatt, hogy nekünk kell utazni, messze megyünk, és mivel mi csütörtökön játszottunk, így kevesebbet tudunk pihenni. Teljesen mindegy, nem keresünk kifogásokat, feltérképeztük a hazai csapatot és meg szeretnénk nyerni a mérkőzést!