Mindenképpen nyerni szeretnénk az Eger ellen – interjú Lászka Balázs vezetőedzővel

– Mennyire voltál elégedett az idegenben szerzett egy ponttal?

– Úgy készültünk, hogy megnyerjük a Hajdúszoboszló elleni meccset, de a játék képe alapján, amennyi helyzetet ki tudtunk alakítani, illetve amennyire az ellenfél tudta dominálni a játékot, azok alapján azt mondhatom, hogy elégedett vagyok az egy ponttal. De a játékunk kapcsán viszont csalódott vagyok.

– Mindenképpen dicséretes, hogy lehoztuk kapott gól nélkül, viszont az is igaz, hogy a megszokotthoz képest kevesebb helyzetet alakítottunk ki. Mi volt ennek az oka? Miként értékeled a mérkőzést?

– Az hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, dicséretes dolog, mert így legalább nem szenvedtünk vereséget. Persze azért sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. Öt mérkőzés óta van egy kisebb hullámvölgy, ami szerintem teljesen normális egy olyan csapat életében, amely frissen jutott fel az NB3-ba. Sok fiatal, rutintalan játékosunk van, így azt gondolom, hogy ez belefér. Idén van még három meccsünk a bajnokságból, jó lenne egy kicsit kilábalni, kiegyenesedni, és ha ezeket a meccseket jól le tudjuk hozni, akkor elmondhatjuk, hogy szépen zárjuk az őszt. Úgy készülünk, hogy ez sikerüljön. Mindent meg fogunk tenni, mint játékosok, mint edzők, mint vezetők.

– Legutóbb október 09-én a BKV Előre ellen tudtunk győzni. Vasárnap az Eger együttesét fogadjuk. Mire számíthatunk?

– Az ellenfél játéka, illetve az időjárási körülmények, a pálya talaja, azt vetítik előre, hogy nem egy technikás, csodaszép focit fognak látni a kilátogató nézők. Úgy gondolom, hogy a küzdelem fog dominálni. Harcos mérkőzésre számíthatunk. Úgy gondolom, hogy egyik csapatnak sem lesz sok helyzete. Az a csapat volt nyerni, amelyik koncentráltabb, élesebb, jobban oda tudja magát tenni. Még az is lehet, hogy csak egy gól fog dönteni. Mi úgy készülünk, hogy mindenféleképpen nyerni szeretnénk, nincs más választásunk. Ennek alárendelünk mindent. Remélem, hogy ez be is fog következni, és a szurkolók is örülni fognak.