Puskás Akadémia FC U19 – Pénzügyőr SE 0–3 (0–1). Sólyom Ferenc értékelése

2021.02.06. (szombat) 12:00 óra

Puskás Akadémia FC U19 – Pénzügyőr SE 0-3 (0-1)

Pénzügyőr SE: I. félidő: Sásdi – Grecsó, Tóth M., Oláh, Constantino – Megyeri, Deésy, Tóth G. – Borbély, Fogarassy, Somodi

II. félidő: Sásdi – Constantino, Grecsó, Oláh, Tóth D. – Mendebaba, Hegybányai – Borbély, Tóth G. (Kenyeres), Somodi, – Mészáros

Gólszerzők: Tóth M., Somodi 2,

Futballistának érezhették magukat játékosaink, mert olyan körülmények fogadtak minket Felcsúton, amire minden játékos vágyik, és feldobja az embert. Természetesen a pálya mérete és talaja ugyanolyan volt, mint a Kőér utcában, ott már nem lehettünk megilletődöttek. Az ellenfél fiatal koruk ellenére megtermett, erős felépítésű játékosokból állt, és számítottunk arra, hogy gyors és agresszív játékot mutatnak. Kellett pár perc, míg mi is felvettük ezt a ritmust, ezért az első 10-15 percben nehezen tudtuk építeni támadásainkat, és inkább a hosszú indításokban bíztunk. 2 alkalommal sajnos labdát veszítettünk, amiből akár helyzetet tudott volna kialakítani ellenfelünk, de jól visszazártunk és sikerült szerelnünk. Próbáltunk zártan védekezni, ami a félidő nagy részében sikerült is, de néhány mélységi indítást, lassan reagáltunk le, amivel mögénk tudtak kerülni, de a kapunk elött már jól zártunk. Támadásban inkább a labdaszerzésekből tudtunk eljutni a kapuig, de helyzetet nem igazán sikerült kialakítani. Aztán a félidő vége előtt 11-eshez jutottunk, amit Tóth Máté értékesített.

A második félidőre több változtatást alkalmaztunk, és egy rutinosabb csapat futott ki a pályára, ami meg is látszódott a játékban. Most mi uraltuk a félidő első 15 percét, és folyamatosan a Puskás térfelén, és kapujuk elött voltunk, de gólt nem sikerült szereznünk. Negyedóra után az ellenfél feljebb tolta a védekezését, és próbált a mi térfelünkön labdát szerezni, ami a mi bal oldalunkon többször sikerült is, és ezekből veszélyeztettek. A mérkőzés végéhez közeledve, több kontratámadást vezettünk, amiből két szép gólt sikerült szereznünk, ami egy magabiztos győzelmet eredményezett.

A hozzáállással, ismét elégedett voltam, a játékban még sok a hiba, de a bajnokságban valószínűleg kevés ilyen ritmusú, és agresszív játékot mutató ellenféllel fogunk találkozni.