Unione FC – Pénzügyőr SE 1-1 (1-1), Lászka Balázs értékelése

BLSZ I. OSZTÁLY 27. forduló

2022.05.07. (szombat) 11:00 óra, III. KER. TVE Sporttelep

Unione FC – Pénzügyőr SE 1-1 (1-1)

Mérkőzés adatlap

Játékvezető: Zám László, asszisztensek: Sudicky Bálint, Lantos Tamás

Pénzügyőr SE: Steer Bence, Gál Szabolcs, Grecsó Bence, Schrammel Ádám, Fülöp Csongor (Gálfi László), Biró Ákos, Tóth Dániel (Balogh Attila), Balázs Bálint, Németh Szabolcs (Juhász Áron), Megyeri Márk (Oláh Krisztián), Gál Márk

Vezetőedző: Lászka Balázs

Góllövőnk: Biró Ákos

– Valami miatt nem könnyű az ellenfeleknek a Kerület műfüvesén játszani az Unione ellen. Mi ennek az oka?

– Az már máskor is bebizonyosodott, hogy a korai kezdés nem nagyon fekszik nekünk, illetve az ellenfél komoly, rutinos játékosokból állt. Nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén.

– Nagyon korán vezetéshez jutottunk, sőt megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megduplázzuk előnyünket, ezzel szemben a hazaiak váratlanul kiegyenlítettek, és ezt követően már nehéz volt fogást találni rajtuk. Miként értékeled a mérkőzést?

– Igen, ezt jól látod, az első negyedórában úgy gondolom, hogy komoly előnyre tehettünk volna szert, ezt nem sikerült abszolválnunk, így ellenfelünk egy szerencsés góllal ki tudott egyenlíteni. Ezek után már kiegyenlített játék folyt a pályán, ettől függetlenül nálunk volt többet a labda, de nem vagyok elégedett a játékunkkal, mert nem volt meg bennünk a kellő agresszivitás, a futómennyiség, illetve a minőségi labdajáratás nagyon hiányzott a játékunkból. Nem ez volt megbeszélve. Ezek miatt nagyon csalódott vagyok, s nem is a végeredmény, hanem a mutatott játékunkkal, de majd meglátjuk, hogy mire lesz elég ez az egy pont a végelszámolásnál.

– Nyilván jobb lett volna nyerni, de így is az első helyről várhatjuk a Csepel elleni párharcot, semmi okunk az elkeseredésre. Hogyan készültök majd a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő összecsapásra?

– Ugyanúgy mint a többi ellenfelünket, a Csepelt is tiszteljük. Becsületesen felkészülünk a játékukból, kidolgozzuk a hétvégére a taktikánkat, úgy gondolom, hogy a saját játékunkat fogjuk játszani, dominálni szeretnénk a mérkőzésen. Azt szeretném, hogy olyan eredményt tudjunk elérni, ami feljogosít minket arra, hogy megnyerjük a bajnokságot.