Vasárnap Tiszaújvárosban térünk vissza az NB3-ba

NB3 Keleti csoport, 1. forduló

2022.07.31. (vasárnap) 17:30 óra, Tiszaújváros

TERMÁLFÜRDŐ TISZAÚJVÁROS – PÉNZÜGYŐR SE

Mérkőzés adatlap

Játékvezető: Nagy Attila László, asszisztensek: Ancsin Zoltán, Flinta Zoltán

2019 májust követően ismét NB3-as meccsre készülhetünk. Egy rendkívül hosszú bajnokság vár ránk, 2023 nyaráig 38 bajnoki mérkőzést fogunk lejátszani. Megújult csapatunk vasárnap este a Keleti csoport egyik legjobbjához látogat. A tiszaújvárosiak az elmúlt szezonban mindössze öt ponttal lemaradva a dobogóról, a Keleti csoport ötödik helyén zártak. Az együttes vezetőedzője Vitelki Zoltán. A Tiszaújváros a múlt heti bajnoki főpróbán 2-0-ra nyert a Karcag ellen.


Lászka Balázs vezetőedző válaszolt kéréseinkre:

– Eljött végre, amire három éve várunk, vasárnap ismét NB3-as meccset játszunk. Mennyire vagy megelégedve a csapat felkészülésével, illetve a játékosállomány minőségével?

– Igen, mi is nagyon várjuk a rajtot, hiszen az elmúlt szezonban csak azért dolgoztunk, hogy idén az NB3-as bajnokságban tudjunk szerepelni. A csapat felkészülése zökkenőmentesen zajlott. A tervezett munkát sikerült elvégezni, illetve a sérülések is elkerülték a keret tagjait. Úgy gondolom, hogy a játékosállomány minőségi javuláson ment át, de ahhoz, hogy az újonnan jött labdarúgóink összecsiszolódjanak, még egy kis időre lesz szükségünk. A bajnokság harmadik-negyedik fordulójára már egy olajozott gépezetként fog működni a csapat, és onnantól már azt az arcát lehet majd látni, amit elképzeltünk.

– Úgy alakult, hogy az első három fordulóban idegenben lépünk pályára. Okoz-e ez különösebb nehézséget?

Mivel az MLSZ-nél mi kértük a Kisvárda elleni pályaválasztói jog felcserélését, számoltunk azzal is, hogyha ezt jóváhagyják, akkor három idegenbeli meccsel fogunk kezdeni. Miután ez megtörtént, ennek függvényében zajlott a felkészülésünk utolsó két hete, illetve az elkövetkezendő három hét is ennek a jegyében fog telni, így ez semmilyen gondot nem okoz számunkra.

– A Tiszaújváros együttese tavaly is az NB3 Keleti csoportjában szerepelt és a mezőny első feléhez tartozott. Mit vársz a találkozótól?Igen, a Tiszaújváros együttese az élmezőnyhöz tartozott az NB3 Keleti csoportjában, de nyáron náluk is történtek változások, voltak távozó játékosok, voltak újonnan érkezők is a keretükben. Meglátjuk, hogy mennyire sikerült őket összerakni. Ugyanúgy ahogy a tavaszi szezonban, most is feltérképeztük ellenfeleinket. Tudjuk, hogy mik az erősségei, illetve a gyengeségei vasárnapi ellenfelünknek. Ennek függvényében alakítottuk ki játékrendszerünket, illetve taktikánkat. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nagyon bízom a csapatban, és úgy gondolom, hogy sikeresek leszünk a hétvégén.


További mérkőzések:

2022.07.30. (szombat) 17:30 óra

KISVÁRDA MASTER GOOD II. – EGER SE 4-0

Mérkőzés adatlap


2022.07.31. (vasárnap) 11:00 óra

DIÓSGYŐRI VTK II. – BKV ELŐRE

Mérkőzés adatlap


VASAS FC II. – JÁSZBERÉNYI FC

Mérkőzés adatlap


DEBRECENI VSC II. – KÖRÖSLADÁNYI MSK

Mérkőzés adatlap


2022.07.31. (vasárnap) 13:00 óra

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II. – BVSC-ZUGLÓ

Mérkőzés adatlap


2022.07.31. (vasárnap) 17:30 óra

SÉNYŐ-CARNIFEX FC – PUTNOK FC

Mérkőzés adatlap


FACULTAS-TISZAFÜREDI VSE – KARCAGI SE

Mérkőzés adatlap


FÜZESGYARMATI SK – DEBRECENI EAC

Mérkőzés adatlap


FC HATVAN – AQUA-GENERAL HAJDÚSZOBOSZLÓ

Mérkőzés adatlap